https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

FOTO: Mura 05 suvereno premagala Nafto in si zagotovila obstanek

Lendavi , 14.4.2012  

V Lendavi se je danes odvil še četrti prekmurski derbi med Nafto in Muro 05, ki pa ni bil tako izenačen kot septemberski izpod vinogradov, ko je bilo 2:2. Tokrat so Muraši suvereno slavili z 0:3 in si šest krogov pred koncem prvenstva že zagotovili obstanek, kar je bil klubski cilj.

Nafta : Mura 05 0:3 (0:1)

Strelci: 0:1 Bohar (19.), 0:2 Rep (46.), 0:3 Jelić (69.).

Gledalcev: 2000

Nafta: Prša, Korošec, Levačič, Jerebic, Atanasov, Tomažič-Šeruga (od 74. Hozjan), D. Sreš, Da Silva, Raduha, Vranešević (od 52. Vori), Zelko (od 62. Dolinar).

Mura 05: Draković, Rep, Bohar, Lotrič (od 75. L. Sreš), Travner, Janža (od 90. Kramar), Kouter, Jelić (od 82. Eterović), Dodlek, Maruško, Kous.

Po desetih minutah otipavanja so Sobočani v 11. minuti gledali v sodnika Darka Čeferina, ki pa ob padcu Dragana Jelića v kazenskem prostoru Nafte ni dosodil najstrožje Kazni. Gabriel Da Silva je že v naslednji minuti iz obetavnega položaja zadel enega gostujočih branilcev in priložnost je splavala po vodi. Po hitrem protinapadu so muraši v 19. minuti povedli. Žiga Kous je prodrl po desni strani, ob njegovi podaji v sredino pa je bil Miha Korošec prepočasen za hitrega Damjana Boharja, ki je ob drugi vratnici s treh metrov potisnil žogo v mrežo.

V 24. minuti se je znova zatresla mreža domačih, a je sodnik zaradi prepovedanega položaja zadetek Boharja razveljavil. Po lepi akciji gostov je Dragan Jelić deset minut pred koncem polčasa silovito sprožil, a visoko čez okvir domačih vrat in črno-beli so odšli v slačilnice s tesnim vodstvom.

Že v prvi minuti nadaljevanja so gosti podvojili vodstvo. Po hudi napaki domače obrambe je do priložnosti prišel Rajko Rep, ki je z dobrih 12 metrov zadel levi spodnji kot vrat nemočnega Darka Prše. Domači so zatem imeli priložnost za znižanje zaostanka, a je strel Da Silve vratar Filip Draković odlično obranil, na drugi strani pa je bil uspešen Prša ob močnem strelu Travnerja.

Patrik Raduha bi lahko naftaše vrnil v igro, potem ko je imel v 61. minuti izjemno priložnost, a je zadel v noge spretnega vratarja Drakovića. Nafta je stopnjevala pritisk, toda puščala precej prostora hitrim napadalcem Mure, ki so v 69. minuti povišali vodstvo na 3:0.

Mitja Lotrič je bil podajalec z desne strani, Dragan Jelić pa spretni realizator. Rajko Rep asi je zatem prislužil ovacije za izjemen lob s polovice igrišča, toda žoga je tik nad prečko zapustila igrišče. Šest minut pred koncem je Lendavčane še hujšega poraza rešil Prša, ki je obranil silovit strel Eterovića, dve minuti pozneje pa je dvoboj istih akterjev znova dobil Prša, ki je tako rešil domače prave katastrofe.

STA

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.04.2012 ob 8:27 REALIST gost

      Na igrišču res izborjeno, vendar po včerajšnjih informacijah v Lendavi od ljudi blizu kluba, se selimo v peto ligo.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.04.2012 ob 9:23 gringos gost

      Malo se zresnite glede 5. lige,što de pa te špilo v prvi ligi,verjetno iz druge lige nebo nihče napredoval,liga 10 pa more biti že zaradi evropskih tekmovanj.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.04.2012 ob 10:46 slivek gost

      Super slike čestitke fotoreporterju...pa seveda muri za zmago

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.04.2012 ob 11:50 sobocan gost

      REALIST- samo to mo ti pravo, ne nakladaj,pa ne zavajaj naroda!!! se ti vijde že cejle čas,ka samo prote mure pijšeš.. čist druga zgodba je,kak pa ti omenjaš..očitno sploj nevejš,ka keš že ide igralcan mimo računof,..ma ka mo ti to razlago,ti tak očitno vse znaš,ka se pač neka čuo od nekoga,kere je čuo od nekoga drugoga itd.. lari fari!!!

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. masja
      15.04.2012 ob 12:02 masja

      http://www.prvaliga.si/novice/?id=1914 vpisano: 15.04.2012 ob 11:53 http://www.prvaliga.si/novice/?id=1914 imajo zagotovilo 99,9%, da do petka finančni kriterij za licenco izpolnijo

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.04.2012 ob 14:56 REALIST gost

      sobocan - ka idejo pejneti mijmo računov znamo že vrsto lejt.Samo tou ka pijšen prouti Muri pa maš prav. Pa znaš zakoj? Zatou ka fsi žmijrite pa neščete viditi resnice. Vupan ka te prle eli sledi spreglednoli. V vaše dobro, ka si nete delali utvar.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      15.04.2012 ob 16:40 sobocan gost

      REALIST - nejsi me razmo ka keš ide mimo računof,..nakazila za poplačilo igralcon idejo mimo računof,..(telko da licenca prijde do licence),te dale pa de sla druga runca na račun,ka se poravnajo ostale dolgove..razmeš zaj?? decko,marsikaj znan,tak ka nej na pamet!!!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      15.04.2012 ob 18:40 Eden gost

      Najbole me sva de tou ka kda je mura v 2 lige bila nihče na tekme nej odo zaj pa so si nore mura mura tou ti je sobota

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. prekmurjerepublika
      15.04.2012 ob 22:57 prekmurjerepublika

      @ Eden V 2 lligi smo životarili 5 lejt, špilale smo za kurac! Vejpa logično ka je obisk upadal! Pa še vseeno smo meli vedno bluze 1000 lidij na tekme, da je pa biu derbi z primorjon, pa olimpijo je pa blo 4000 lidij! Tak ka ne bluze. Seveda pa zaj več lidij ode na tekmo, če je pa 1. liga.. :)

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      16.04.2012 ob 7:14 Eden gost

      Nemo se krejgo ale kade pa te kda do van samo bohar kouter lotrič špilale pa nede cipotof pa fajičov ... Palek de muro cejle sobota šinfala

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.