https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Bayern petič ali Chelsea prvič?

19.5.2012  

Danes ob 20:45 bo na Allianz Areni v Münchnu potekalo še zadnje dejanje letošnje Lige prvakov. Med seboj se bosta pomerili moštvi Bayerna in Chelsea.

Nogometaši münchenskega Bayerna in londonskega Chelseaja so se doslej med seboj pomerili le dvakrat, po 180 minutah dvoboja v četrtfinalu tekmovanja (2004/05) pa so bili boljši Angleži, ki so takrat napredovali v polfinale.  Na Stamford Bridgeu so zmagali s 4:2, na povratnem dvoboja pa so do zmage s 3:2 prišli Bavarci.

Finale bo sodil portugalski sodnik Pedro Proenca. Proenci bosta pomagala še Bertino Miranda in Ricardo Santos (oba Portugalska), četrti sodnik bo Španec Carlos Velasco Carballo. Finale pa bo imelo tudi nekaj slovenskega pridiha, nekdanji slovenski nogometni sodnik Vlado Šajn bo kontrolor sojenja.

Koga ne bo na »tekmi kariere«?

Ob špekulacijah glede poškodb z gotovostjo lahko trdimo le, da bodo finale s tribun spremljali kaznovani Luiz Gustavo, David Alaba in Holger Badstuber pri Bayernu, Chelsea pa bo pogrešal kapetana Johna Terrya, Branislava Ivanovića, Raula Meirelesa in Ramiresa.

Liga prvakov se splača

V letošnji sezoni so pri UEFA na račun prodaje televizijskih pravic zaslužili 1.1 milijarde evrov, v prihodnji pa naj bi se na račun boljših pogodb v Franciji, Španiji, Italiji, Južni Ameriki in delu Azije ta znesek povečal na 1.25 milijarde evrov.

V minuli sezoni je bil finančni zmagovalec Lige prvakov Manchester United, ki je navkljub porazu v finalu zaradi bolj donosne televizijske pogodbe v Angliji zaslužil 53.2 milijona evrov oziroma dobra dva milijona evrov več od zmagovalca Barcelone.

foto: splet

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.