https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

ŽNK Teleing Pomurje danes v Ljubljani naskakuje dvojno krono

23.5.2012  

Danes bosta odigrani dve finalni tekmi v nogometu, za pokal se bosta borili tako ekipi moških kot žensk. Poleg moškega finala za Hervis pokal Slovenije se bosta za pokal danes ob 17. uri na Kodeljevem pomerili ekipi ŽNK Teleing Pomurje in ŽNK Rudar Škale.


Beltinčanke, nove državne prvakinje, bodo tokrat zaigrale v vlogi favoritinj, k čemur po besedah kapetanke Pomurja in najboljše strelke 1. slovenske ženske lige, Tanje Vrabel, poleg zagotovljene zmage v ligaškem delu prispeva tudi dejstvo, da so ekipo Rudarja v prvenstvu premagale trikrat. V polfinalu pokala so nogometašice Beltincev izločile lanskoletne pokalne prvakinje iz Jevnice, tokrat pa bodo optimistično naskakovale želeni pokal, ki so ga sicer v zgodovini slovenskega nogometa osvojile že dvakrat, nazadnje v sezoni 2006/07.

Bodo pomurske nogometašice osvojile dvojno krono?

So pa ženski pokalni naslov dvakrat osvojile tudi današnje nasprotnice Beltinčank, a je od zadnjega njihovega naslova pokalnih prvakinj minilo že deset let. Kot je pred današnjo tekmo povedal trener Rudark, Dušan Uršnik, se v ekipi zavedajo kvalitet nasprotnic, a verjame, da jim želja njegovih varovank po naslovu lahko prinese pokalno lovoriko.

Iz tabora Pomurk se pričakuje tudi prihod dveh avtobusov navijačev. 

Mateja Zver

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.