https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Sejem AGRA: Znani so rezultati ocenjevanja medu

10.08.2012 ob 8:30  

Na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni je 7. avgusta potekalo ocenjevanje medu z mednarodno udeležbo. Priznanja bodo podeljena na sejmu AGRA.

Na ocenjevanju je sodelovalo 45 čebelarjev z 58 vzorci medu, od tega iz Slovenije 37 čebelarjev z 48 vzorci, iz Hrvaške 4 čebelarji s 5 vzorci, en čebelar z 2 vzorcema iz Avstrije in 3 čebelarji s 3 vzorci iz Slovaške.

Znana sta Šampion in Prvak sorte

Naslov Šampion oziroma med z najvišjim številom doseženih točk izmed vseh ocenjenih vzorcev je prejel Jedľova medovica (hojev med), čebelarja Jozefa Voľanskýa iz Slovaške. Naslov Prvak sorte,med z najvišjim številom doseženih točk v posamezni sorti (pogoj je najmanj 15 ocenjenih vzorcev v sorti in zlata medalja) je prejel  Gozdni med, čebelarja Marjana Dimca, Mežica, Slovenija.

Podeljena odličja po vrsti medu:

Sorta Šampion Zlata med. Srebrna med. Bronasta med.
Akacija   4    
Cvetlični   3 7  
Gozdni   6 4 7
Smreka   1    
Hoja 1      
Lipa   5 3 1
Kostanj   2 6 5
Skupaj 1 21 20 13

Podelitev priznanj ocenjevanja bo v nedeljo 26. 8., na dan čebelarjev na sejmu AGRA.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.