https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Pomurci do konca leta težko do zaposlitve

11.09.2012 ob 9:15  

V zadnji četrtini leta bodo slovenska podjetja le skromno zaposlovala. Najmanj zaposlitev prav v Pomurju.


Iskalci zaposlitev bodo službo ob konca leta dobili še težje. Največ možnosti za delo bodo imeli tisti, ki bodo zaposlitev iskali v energetiki, logistiki in gradbeništvu, medtem ko v proizvodni panogi zaposlovanja do konca leta skorajda ne bo.

Kot poročajo Finance, je anketa kadrovske agencije Manpower, ki so jo izvedli med 621 podjetji, pokazala, da bodo v 12 odstotkih anketiranih podjetij do konca leta zaposlovali, devet odstotkov pa naj bi število zaposlenih zmanjšalo. Glede zaposlovanja trenutno najslabše kaže iskalcem zaposlitve v proizvodnem in javnem sektorju. Rast zaposlovanja se bo upočasnila, največji upad pa pričakujejo v severovzhodni regiji.

Za delom v Turčijo in na Norveško

Iskalci zaposlitev se za delom še vedno lahko ozrejo tudi v tujini, v Evropi in na Bližnjem vzhodu pa bodo največ priložnosti za delo dobili v Turčiji, Romuniji, Izraelu in na Norveškem, najmanj pa v Grčiji in Italiji.

    Komentarji

    1. gost
      11.09.2012 ob 9:43 - gost

      kak da je do zaj bilou kaj načik. vej pa trifrtale razpisov morejo objaviti po zakoni, dejansko pa že imajo nekoga izbranoga, nemajo pa nanč telko spodobnosti ka bi odgovorili na prošnjo/prijavo.

      19 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.09.2012 ob 9:52 bruh gost

      Oooo super motivacija za vse nas mlade brez poznanstev in vez. Lep povod v dan, not,.... In toliko da smo si na jasnem, lani in letos sem poslal že precej prošenj (tudi v javni sektor) seveda z povratnim negativnim odzivom, da zaradi notranje reorganizacije in recesije na novo ne zaposlujejo potem pa pridem na občino, kjer za mizo zagledam svojo bivšo sošolko brez kakršnih koli komunikacijskih veščin in posebnega znanja ki je na novo dobila zaposlitev, ker je pač njen očka tudi tam zaposlen,...ma na bruhanje mi gre ta država,...Sem zgubila že upanje da se bo kdaj v Sloveniji začelo ceniti znanje in sposobnosti,...

      23 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.09.2012 ob 10:08 zaposlitev ala poslanec gost

      Poslanci na sobotainfo trdijo nasprotno,da se stanje izboljšuje.Pa jih povprašajte še vi za mnenje te naše izvoljence, ki se v vse razumejo.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.09.2012 ob 10:36 čiba gost

      Delodajalci so največji izkoriščevalci delavcev, ko se delavec privadi na delo ga delodajalec odpusti,će je dobro delal mu reče da ga mora odpustiti ker more zaposliti drugega delavca drugače ne dobi od zavoda denarja in na podlagi takih tajkunskih poslih pač nemoreš do zaposlitve politika pa to dovoljuje PAČ.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.09.2012 ob 12:01 lendavščan gost

      Očitno sploh ni problem biti na Zavodu prijavljen, če je "atek" direktor znane firme, pa imaš svojo firmo d.o.o., , pa si solastnik atekove firme, tvojo pa vodi partner, ki je zaposlen v atekovi firmi........da ne pozabim, da je na Zavodu tudi žena znanega direktorja v

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.09.2012 ob 12:07 xy gost

      Res je, da je večina delovnih mest samo formalno objavljenih. Sedaj je umetnost postati "čistilka" na OŠ ali drugih. Plača je višja od vseh KV delavcev v proizvodnji. Vse zaposlitve na OŠ dobijo sorodniki in prijatelji ravnatelja/ce, in župana.Prav tako javna dela, ki so sedaj zelo dobro plačana. Na Zavodu si samo številka, službo si moraš poiskati sam.....!

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      11.09.2012 ob 12:11 Pametnjakovič gost

      ja super no, kama so nas pripeljali ti naši ultra mega super politiki, v romunijo pa v turčijo mo šli delat, ni več nemčija obljubljena dežela, zdaj je to romunija. to ti more slabo priti. ka nas to za golazni vodi pa nan vlada že dvajset let. vsi so isti mater jim njihovo, samo na lažejo pa nas prodajajo nemcon pa američanon, mi mo pa zdaj mogli iti delat v romunijo pa turčijo. bog nan pomagaj, če se nebo počasi v ton našo pokvarjenon parlamenti zamenjala kompletna garnitura, vse stranke nagnati pa čisto nove ljudi postaviti na oblast, ti so vsi do konca pokvarjeni, prodali do nas za 1€ američanon in ostalin evropskin ultrakapitaliston, mi mo pa lepo šli v romunijo delat kjer do nas izkoriščali na način kot so prinas do zdaj izkoriščali delavce iz bosne, slovašče pa tudi iz romunije. ka ste nouri kakšna sramota, še bole mi je zdaj slabo.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      11.09.2012 ob 12:25 samek gost

      ja ja stanje se izboljsuje na nacin, da folk crtajo z zavoda,, te pa kazejo stevilke, da je manj prijavljenih. Stevilka tistih, ki so brezposelni in niso na zavodu je pomojem tude velika.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      11.09.2012 ob 12:27 smrkci gost

      Za nas delavne invalide pa sploh nihče noče niti slišati na zavodu za zaposlovanje rečejo da smo teško zaposljivi delodajalci nočejo niti slišati da bi zaposlil delavnega invalida mi nekateri bi še zelo radi delali morda še bolj kot tisti ki je zaposlen za nedoločen čas.Samo se delodajalci bojijo da imamo omejitve in bi bili dosti odsotni iz dela.Delodajalci imajo v svojih podjetjih dosti lenuhov in pijančkov ki imajo pogodbe za nedoločen čas in jih delodajalci podpirajo zato mi delavni invalidi ne dobimo zaposlitve. Politika pa jih podpira.

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      11.09.2012 ob 15:41 xy gost

      Se strinjam s samekom, da jih zavod veliko črta, samo, če se že ne javiš kak oni hočejo, si že črtan! veliko jih po novem ni na zavodu, ker nočejo imeti socialne pomoči, ker bi morali svojci ob dedovanju vračati državi...........;Rajši jedo suh kruh, ali pri km etu pomagajo za hrano. Na zavodu pa jih je že tooooliko zaposlenih, da ne vem kaj delajo, če ni zaposlitev. Zakaj jim država dovoli? Tudi oni naj odpuščjo, adijo na čakalno vrsto!

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.