https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Uspešna sezona pomurskih duatloncev in triatloncev

17.9.2012  

Pomurski duatlonci in triatlonci so ob koncu sezone z letošnjimi uspehi zadovoljni.


V letu 2012 je Triatlonska zveza Slovenije v sodelovanju s triatlonskimi klubi po vsej Sloveniji izpeljala 6 triatlonov in 3 duatlone, ki so šteli za slovenska pokala v triatlonu oziroma duatlonu. Točke za oba slovenska pokala je zbiralo več kot 300 tekmovalcev, ki so branili barve 17 slovenskih triatlonskih klubov. Med njimi je bilo tudi 9 tekmovalcev edinega pomurskega kluba, tj. Teama Turbo Tropovci, ki je imel letos 4 licencirane mladince, 2 člana in 3 veterane. Tekmovalne licence Triatlonske zveze Slovenije so sicer imeli še 3 Pomurci, ki pa zaradi različnih razlogov tekmujejo za druge slovenske klube.

Sezono zaključili z Dnevnikovim duatlonom

Tekmovalna sezona 2012 se je s 3. Dnevnikovim duatlonom, na katerem je tokrat nastopilo 160 tekmovalcev in rekreativcev, zaključila 15. septembra v Termah Čatež. Na tej zadnji tekmi v Čatežu je nastopil le en pomurski predstavnik, drugi so dali prednost množičnemu Eko maratonu, pripravi na prihajajoče tekaške preizkušnje ali pa sanaciji poškodb.

Med najboljšimi duatlonci in triatlonci tudi pet Pomurcev

Po končani duatlonski tekmi je Triatlonska zveza Slovenije pripravila še slovesno podelitev priznanj najboljšim slovenskim tekmovalcem v duatlonskem in triatlonskem pokalu. Priznanja sta podelila predsednik Mojmir Ocvirk in olimpijka Mateja Šimic. Med dobitniki je bilo tudi 5 Pomurcev.

V duatlonskem pokalu se je na 1. mesto med veterani III uvrstil Zoran Antolin (Team Turbo Tropovci), na 2. mesto med članicami II Melita Hajdinjak (Team Turbo Tropovci), na 3. mesto med starejšimi mladinci Dušan Fister (ŠD Posavje) in na 3. mesto med veterani I Slavko Vukan (Team Turbo Tropovci).

V triatlonskem pokalu sta priznanji prejeli Melita Hajdinjak (Team Turbo Tropovci) za 1. mesto med članicami II in Jasmina Vučko (Team Turbo Tropovci) za 2. mesto med mlajšimi mladinkami. Čeprav priznanja ni prejel, je bil odličen tudi mlajši mladinec Urban Cehner (Team Turbo Tropovci), ki je zaradi poškodbe ramenskega obroča letos manj nastopal.

Med drugim je bil del slovenske odprave na razvojnem kampu Evropske triatlonske zveze (ETU) v Karatasu v Srbiji, na katerem se je zbralo 28 mladih triatloncev in trenerjev iz 6 različnih nacionalnih triatlonskih zvez. Prvi cilj večine tam zbranih športnikov iz Slovenije, Srbije, Hrvaške, Madžarske, Izraela in Makedonije so naslednje Olimpijske igre mladih, ki bodo leta 2014 v Nanjingu.

Mlade triatlonce čaka še Dan talentov

Mlada triatlonca 16-letna Jasmina Vučko in 17-letni Urban Cehner, ki trenirata pod vodstvom Melite Hajdinjak, se bosta 24. novembra v Ljubljani udeležila še Dneva talentov, ki ga Triatlonska zveza Slovenije prireja z namenom izbire najperspektivnejših tekmovalcev v starosti 14-23 let, ki bodo vključeni v poseben program načrtnega razvoja mladega talenta do vrhunskega tekmovalca in bodo Slovenijo v naslednjih letih zastopali na največjih triatlonskih tekmovanjih. Na Dnevu talentov lahko nastopijo tudi mladi športniki, ki v triatlonu še ne tekmujejo, so pa zelo dobri tekači in plavalci. Mladi športniki, stari 14-16 let, bodo svoje sposobnosti dokazali na 200 m plavanja in 1500 m teka, mladi športniki, stari 17-23 let, pa na 400 m plavanja in 3000 m teka.  

Tekst: Melita Hajdinjak

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.09.2012 ob 21:58 realist gost

      "Tekmovalne licence Triatlonske zveze Slovenije so sicer imeli še 3 Pomurci, ki pa zaradi različnih razlogov tekmujejo za druge slovenske klube" Različnih razlogov, kateri so pa ti razlogi?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.10.2012 ob 15:36 evalistka gost

      O glej, kaj sem našla, ja Teama Turbo Tropovci ne zna delati s svojimi člani, sploh ne komunicira z njimi, jih ne vzpodbuja, da bi se udeleževali tekmovanj kar kaže tude dejstvo, da se kolikor spremljam ta klub na tekme odpravijo 2-3 tekmovalci, ali pa celo ened, medtem, ko bi jih lahko šlo vsaj 9. Omenjeno stanje je zaskbljujoče, ker ne znajo obdržati stare člane, kako pol naj dobijo nove. Nekateri v klubu bi člane samo izkoriščali, da naj tekmujejo in pridobivajo rezultate, kot vsi znamo je potrebno za dobre rezultate veliko trenirati in se odpovedovati marsičemu, da bodo lahko oni pol na prošnje pisale te s trudom prigarane rezultate, članom kluba pa ne bi dali NIČ! Celo, ko organizirajo kakšno domačo tekmo morajo domači tekmovalci pred nastopom tekme delati na prireditvi in potem že zmantrani nastopati na tekmovanju. Totalno izkoriščanje, če bi njim pol vsaj kaj dali ozr. ponudili. Da ne pišem naprej,.. Če bi stanje bilo kot mora biti, nebi domači pomurski športniki odhajali v druge klube. Žalostno in smilijo se mi nekateri perspektivni tekmovalci v tem klubu, ki bi lahko z vsaj malo podpore kluba nizali vrhunske rezultati in se udeleževali največjih tekmovanj. Lp

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.