https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Pomurka zanimiva Italijanom in Nemcem, v boj za lastništvo tudi podjetje Osem

Murska Sobota, 25.09.2012 ob 11:39  

Italijanski kupec si je Pomurskine prostore  ogledal že v petek, Nemci pa bodo prišli na ogled v prihodnjih dneh, poroča časnik Delo. Nezavezujočo ponudbo bo oddalo tudi domače podjetje Osem, ki ima že v najemu obrat za proizvodnjo paštet in mesnih konzerv.

Pri italijanskem kupcu gre za velikega trgovca, povezanega s proizvodno prehransko verigo, ki posluje v državah v severni Afriki, Rusiji, Bolgariji in podobno, njegovo ime pa stečajna upraviteljica Alenka Gril njegovega imena za zdaj iz poslovnih razlogov ni hotela povedati za javnost, poroča časnik Delo. Grilova je še napovedala, da bo v teh dneh prišel na ogled Pomurke še potencialni kupec iz Nemčije.

Za nakup pa se bo potegovalo tudi domače podjetje Osem, ki ima že v najemu obrat za proizvodnjo paštet in mesnih konzerv. Njen lastnik in direktor Miroslav Flisar je napovedal oddajo nezavezujoče ponudbo za nakup celotne Pomurke, čeprav bi bil za njih zanimiv samo obrat paštetarne in hladilnice. Upniki za zdaj še vedno vztrajajo pri prodaji celotne Pomurke, na januarski dražbi, ko je bila izklicna cena 21 milijonov evrov, kar je tri milijone več kot je bila ocenjena vrednost pred dvama letoma in pol, pa kupcev ni bilo.

Pomurka je v postopku stečaja od aprila 2009. Konec letošnjega avgusta je stečajna upraviteljica Alenka Gril objavila vabilo k dajanju nezavezujočih ponudb za celoten Pomurkin kompleks v Murski Soboti, ki obsega upravno zgradbo s klavnico, zamrzovalno skladišče, proizvodne objekte za predelavo, energetske objekte, hlev za živali ter pripadajoča zemljišča v skupni izmeri skoraj 94.000 kvadratnih metrov, poleg tega pa še 1650 kvadratnih metrov veliko parcelo v Rakičanu, vso opremo ter tudi pravico do uporabe imena Pomurka mesna industrija.

Rok za oddajo nezavezujočih ponudb se izteče 31. oktobra.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.09.2012 ob 22:55 gost gost

      Kje pa bo Osem vzel 21 milijonov? Skrajni čas je da spet kakšno firmo kupijo tujci. V vseh firmah ki so jih kupili tujci posel laufa in so plače višje od povprečja. Pri nas bi vsi nekaj kupovali in imeli brez kapitala. Tujec ki vloži svoj denar pa ve zakaj je investiral.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. smrt
      25.09.2012 ob 23:31 smrt

      Kak pa te tej Prekmurski stečajni kaj vertivlejo ? Ta Grilova v Pomurki pa Đorđevič v Muri ? Tej nemajo nika fešte pa piknike in rojstne dneve ? boug bil ka ne bi meli poznanstva .

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.