https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Za propad Pomurke poleg družine Volk odgovorni tudi bankirji

Murska Sbotoa, 03.10.2012 ob 13:59  

Specializirano državno tožilstvo (SDT) je ugotovilo, da je družina Volk s prevaro najelo deset milijonov evrov posojila pri petih bankah pod pretvezo, da bi rešili Pomurko pred stečajem, poroča portal Siol.


Vojteh Volk ter sin Marko in zet Martin Kovač so slovenski javnosti postali znani, da so uničili Mesno industrijo Primorske, kriminalisti so omenjene ovadili omenjene tri ovadili za kar 57 kaznivih dejanj, bili pa so pogrebniki tudi Pomurke, ki so jo pred leti kupili od Darka Pejnoviča. Nekdanji ponos Pomurja so Volkovi izčrpavali, tako da se je znašla v stečaju in je delo izgubilo 270 zaposlenih, to pa so počeli načrtovano.

Portal Siol poroča, da  sta Vojteh in Marko Volk skot prokurist in glavni nadzornik v Pomurki vlekla vse poteze, Martin Kovač pa je kot direktor izvrševal njune odločitve. Tik pred stečajem pa so od petih bank izvlekli skoraj okoli deset milijonov evrov. Državna SID banka jim je dala 4,5 milijona evrov, NKBM 1,8, Abanka 1,77, NLB 1,45 in Unicredit 0,33 milijona evrov. Zaradi vsega tega je tudi stečajna upraviteljica Alenka Gril napovedala tožbe proti nekdanjim lastnikom in vodstvu podjetja, kazensko pa bi morali odgovarjati tudi bankirji, ki so posojali denar Pomurki. Prav banke pa so med največjimi upniki.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.10.2012 ob 14:09 gost gost

      da jin jebem mater lopofsko!

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. dominic
      03.10.2012 ob 14:15 dominic

      V lkavnico z njimi, tak kak tisto živijno.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.10.2012 ob 14:22 nož je kredi gost

      pa ka ma tou veza , ka ste delavcan dolžni dajte , - vij bumbarge lopovski pa se lejko tožite kak dugo se ščete , pa ovo v fabriki tuj coj dente , ka že trij lejta s praznov glavov ton lejče , prle je bijla kak vsemogča , zdaj pa še tisto pocecala , ka bi delavci lejko bar malo dobili

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.10.2012 ob 15:13 ges gost

      jah... saj pa znate kak je tau gnesden... če iz baute odneseš eno žemlico, si jo fkradno, pa si lopov pa gnoj pa neven ka vse, če pa iz podjetja odneseš milijone, pa si jih pač samo ponevero, pa plačaš par tisoč eu kazni, pa tau je tau... pa fajn naprej živeš kak v viskih krogih spoštovani milijonar...

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.10.2012 ob 16:01 lepi gost

      Leta 91 so sprejeli ta sistem kraje in lopovščine, in ta sistem NE bo niti ena vlada spremenila to je veriga ki jo ni mogoče pretrgati, recimo policija da ovadbo sodišče zavlačuje, vlada pa daje navodila in vse se vrtij v enem krogu. danes v naši komunističnem kapitalizmu je vse kaj fkradneš nad 1 milijon ni nič to je pač dovoljeno, IN JURTI SO DOVOLJENE NOVE SANJE

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. smrt
      04.10.2012 ob 9:47 smrt

      Največ pa je kriv Pejnovič se je trbelo združevati ? Pomurka je imela delo in tudi finančno so nej bilij slabi .Pejnovič in Volk ( tudi izgleda kak pravi volk ) so si pejneze raztalali .

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      04.10.2012 ob 23:25 1 € gost

      Tu v ton malverzacijskon klopčiči so še imena , ki jih zelo bremeni poslovanje te firme , negdo , ki pozna te igre in sedaj opazuje te mušketirje , ki se sprehajajo in uživajo krvave , zamrznjene žulje slabo plačanih delavcev, pustili so zdravje v tej zgradbi , ti brezobrazneži pa uživajo , zaradi slabih pogojev dela jih je veliko invalidov , pa tudi umrljivost je dokaj zgodnja. pa nekaj gosk , ki so krojile in topile € v svoje kovčke .Prišewl bo dan ko se bo tudi tem domov prikotalilo in božji bič na koncu poči in TAKRAT BOOOOOOOLI in tudi to Vam želimo!!!!---- VŠFBDH

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.