https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Z združitvijo Mure in partnerjev ter Aha Mode nastala Aha Mura

Murska Sobota, 03.10.2012 ob 17:27  

Vodenje družbe Aha Mura, ki je s 1. oktobrom nastala z združitvijo družb Aha Moda ter Mura in partnerji, zaposlovala pa bo okoli 3000 delavcev, od tega 1300 v Srbiji, je prevzel Matjaž Hudopisk. Dosedanji direktor Mure in partnerjev Milan Mörec, kateremu v novi družbi ponujajo mesto svetovalca direktorja, se o ponudbi še ni odločil.

Mojca Lukančič, solastnica skupine Aha, v katero sodi Aha Mura, se je za Hudopiska odločila, ker ga pozna kot ambicioznega, umirjenega in preudarnega, 12 let je delal v podjetju Prevent Global, kjer šivajo in krojijo za avtomobilsko industrijo, zadnji dve leti pa je bil zaposlen v skupini Aha v Nemčiji. "Pri mlajših ljudeh je laže pričakovati izjemne napore, Mörca pa cenim kot človeka in strokovnjaka, zato smo ga prosili, da bi ostal z nami ostal kot svetovalec, da bi znanje in izkušnje prenašal na naslednika," je povedala Lukančičeva.

S 1. oktobrom je Aha Mura začela šivati tudi v novem srbskem obratu. V podjetju Prvi maj v Pirotu, katerega opremo in tri proizvodne dvorane so kupili 7. septembra letos za 2,09 milijona evrov, je zaposlenih 640 delavcev. Šivajo za tradicionalne kupce, ki jih je imelo prejšnje podjetje, za Boss pa naj bi začeli šivati decembra, saj morajo za to kupiti novo opremo. To pomeni, da Boss nekaterih oblačil ne bo več izdeloval v Romuniji, pač pa v Srbiji, kot se je zavezal s petletno pogodbo, pa bo zasedel polovico zmogljivosti obrata.


Za nakup v Pirotu Lukančičeva pravi, da je to preventivna poteza, ki je - če tega ne bi storili zdaj, ko ima Mura še dela za 1600 ljudi - čez pet let ne bi mogli potegniti. "Vse posle tukaj bomo ohranili in jih z obratom v Pirotu razširili ter postali največji izdelovalec konfekcije v Evropi, kar je velikega strateškega pomena," dodaja Lukančičeva.

V Murski Soboti je zdaj zaposlenih okoli 1560 delavcev, če bo Aha Mura v Srbiji zaposlila 1328 delavcev, bo od tamkajšnje vlade dobila 6,6 milijona evrov. To mora storiti v petih letih, med tem pa naj bi prestrukturirali podjetje v Murski Soboti, tako da bi opravljali več storitev z višjo dodano vrednostjo, kot so izdelki po meri, razvoj izdelkov, modeliranje, logistika in podobno. Pogodbe z Bossom jim za pet let jamčijo enako število storitev kot do zdaj v Murski Soboti, lastno blagovno znamko pa Mura ta hip širi tudi na avstrijski, francoski in ruski trg.

STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.10.2012 ob 6:59 gost gost

      Oče oprosti jim,saj ne vedo kaj delajo...Sinko moj,dobro vedo,za koga delajo...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.10.2012 ob 8:45 mila gost

      Precej kombinacij. Prestrukturiranje v MS, kaj to pomeni? Upam, da ne bo v našo škodo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.10.2012 ob 12:41 smrkci gost

      Kradli so pa kradli bodo, češ saj pa delavcem je vse eno oni do delali če treba tudi zastonj.Tako rečejo naši tajkuni politika pa jim stoji ob strani.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.