https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Pred murskosoboško sodišče nastavili lončke konoplje

Murska Sobota, 08.10.2012 ob 11:56  

Na Okrožnem sodišču v Murski Soboti je danes potekal predobravnavni rok zoper Božidarja Radešiča, ki od 22. septembra v priporu, ker so pri njem doma na vrtu našli pet rastlin konoplje. Radešič, ki je zagovornik legalizacije konoplje, se je takrat odločil za gladovno stavko do konca njegovega pripora, kar počne že več kot dva tedna.

V murskosoboškem zaporu so takrat o gladovni stavki obvestili pristojne službe in zagotovili zdravstveni nadzor. Božidar Radišič, ki je zagovornik legalizacije konoplje pa meni, da mora biti za uvedbo kazenskega pregona izkazan namen oziroma dokazana prodaja. Prepričan je, da v njegovem primeru ni tako, tako pa menijo tudi njegovi podporniki, ki prek spleta zahtevajo njegovo takojšnjo izpustitev.

Njegovi podporniki so se danes zbrali v Murski Soboti in pred prednja in zadnja vrata Okrožnega sodišča postavili v lončke posajene konoplje, za katera je sodišče vedelo, medtem ko so jih policisti uspeli odstraniti uro ali uro in pol kasneje. Na naroku bo sicer odločeno, kako bo potekal postopek v nadaljevanju.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.10.2012 ob 12:28 lili gost

      premalo je zaseženega se vprašam ali so že kje javno pokazali kako se sežiga li uničuje večja količina zaseženega NE zato ker ga prodajo naprej

      21 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.10.2012 ob 15:39 Rizlomat gost

      Cool! Papirčke in filtre pa dobite pri meni ;P Lp!!!

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.10.2012 ob 16:14 stroj gost

      svaka cast kere je tau reskero

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.