https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Študenti v tem tednu »častijo« pol litra

09.10.2012 ob 10:00  

Ta teden pod okriljem študentskih organizacij in študentskih klubov poteka vseslovenski krvodajalski teden imenovan Častim pol litra. Organizatorji želijo s krvodajalsko akcijo spodbuditi mlade k sodelovanju in ustvariti zavedanje o pomembnosti življenja vsakega posameznika.


Dogodek organizirajo Študentska organizacija Slovenije, Zveza študentskih klubov ter študentske organizacije ljubljanske, mariborske in primorske univerze, Zavod RS za transfuzijsko medicino ter Rdeči križ Slovenije, ves teden pa se bodo v univerzitetnih in manjših mestih po Sloveniji zvrstile številne krvodajalske akcije.

Organizirano darovanje krvi študentov bo potekalo v Ljubljani, v Mariboru, v Izoli ter v študentskih klubih po Sloveniji. Kot je povedala Aleksandra Pekošek, vodja krvodajalske akcije, se organiziranih krvodajalskih akcij pod okriljem Študentske organizacije Univerze v Ljubljani udeleži med 350 in 450 študentov. Letno prirejajo dve akciji, v mesecu oktobru in aprilu, ker je  v tem obdobju večja poraba krvi, največja pa je tudi prisotnost študentov v mestih, kjer študirajo, poroča STA.

V Ljubljani se bodo lahko tako študentje akcije udeležili v torek in sredo od 7. ure dalje, v Mariboru v torek od 8.15 dalje, v Izoli pa v torek in sredo od 7.30 oz. 9. ure dalje. Za študente krvodajalce bodo ob tem organizirani tudi številni brezplačni avtobusni prevozi do mesta, kjer bo potekal odvzem krvi. Vsak študent krvodajalec pa bo po odvzemu krvi dobil malico in simbolično darilo.

Organizatorji ob tem vabijo vse študente, ki so dobrega zdravja, da se v čim večjem številu odločijo za darovanje življenjsko pomembne tekočine, s katero bodo lahko nekomu izboljšali kakovost življenja ali mu celo rešili življenje.

Klub prekmurskih študentov je krvodajalsko akcijo organiziral konec meseca septembra.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.