https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

TRENDI

Sedem kuhinjskih trikov, ki jih morate poznati

9.10.2012  

Včasih so preproste rešitve najboljše. Ironično, večina trikov, ki vam jih bomo predstavili se nanašajo na preproste in vsakodnevne probleme v kuhinji ampak niso poznani. Zato jih osvojite in pomagajte še drugim.

Kako odpreti pistacijo

Pistacije so predrage, da bi jih samo tako odvrgli. Namesto, da se tistih, ki se ne dajo odpreti lotite z zobmi ali nohti poskusite naslednje. Vzemite polovico lupine že odprte pistacije ter jo porinite v odprtino še ne dovolj odprte pistacije, obrnite kakor ključ in pistacija se bo odprla.

 

Kako enostavno odstraniti košček jajčne lupine

Sami veste, kako se majhna lupina trdoglavo izogiba, ko jo poskušate odstraniti s prstom ali žlico. Naslednjič prst namočite z vodo. Ne boste verjeli, kako enostavno jo boste ujeli in odstranili.

 

Kako bo zagorel lonec spet kot nov

Glede na to, da komplet dobre posode ni poceni se pričakuje, da se zlahka tudi očistil. Ampak, tudi najboljši lonec iz nerjavečega jekla lahko počrni in dobi madeže od kuhanja. Večinoma se poskusi umivanja končajo neuspešno in mislite, da posoda ne bo več nikoli zasijala. Če lonec pošpricate s sredstvom za čiščenje pečice in pustite delovati nekaj časa bo umazanija izginila.

 

Kako zmehčatii strjen rjavi sladkor

Rjavi sladkor se sčasoma strdi saj izgubi vlago. To lahko enostavno rešite tako, da v mikrovalno pečico poleg sladkorja daste kozarec vode in nastavite na visoko temperaturo za tri minute.

Foto: sxc.hu

Kako odstraniti madeže z lesene deske za rezanje

Da bi se znebili madežev po deski posujte sol in jnato zdrgnete z limono. Za trdovratnejše madeže uporabite antibakterijsko sredstvo in zdrgnite z grobo stranjo gobice za pomivanje. 

 

Kako kristaliziran med vrniti v tekočo obliko

Kristaliziran med najlažje vrnete v tekočo obliko tako, da za 15 minut postavite v vročo vodo (vrelo vodo pustite 5 minut, da se ohladi). Voda ne sme biti toplejša od 40°C, ker se nad to temperaturo izgubijo zdravilne lastnosti medu.

 

Kako rešiti prezrelo sadje

Sadje je drago in hitro zgnije. Prezrelih banan, breskev ali jagod ni potrebno zavreči. Ko vidite, da sadje začne izgubljati barvo in obliko, ga operite, olupite, če je potrebno, narežite, shranite v plastično vrečko in zamrznite. Tako boste vedno imeli odlične sestavine za frape ali sladico.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.10.2012 ob 0:09 Vir gost

      Ka pa vir? To je vse Anja Vučkič sama dognala ali je ge prepisala? Či je prepisano, pa se spodobi napisati vir ...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.10.2012 ob 12:50 janko gost

      prepisano po mojem mnenju, svasta + krneky.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.