https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Vlada razglasila dan slovenske hrane

12.10.2012 ob 8:18  

Vlada je včeraj sprejela sklep o razglasitvi dneva slovenske hrane. Njej bo posvečen vsak tretji petek v novembru.


Kot so sporočili iz urada za komuniciranje, bomo s tem praznikom v Sloveniji pridelani hrani dali pomemben pečat, izkazali podporo domačim pridelovalcem in predelovalcem ter spodbudili zavedanje in pripadnost javnosti o pomenu domače pridelave in predelave hrane ter uživanju le te.

Ker Slovenija z domačo pridelavo ne pokriva svojih potreb po kmetijsko-živilskih proizvodih,  je za Slovenijo zagotavljanje prehranske varnosti pomembno strateško in politično vprašanje, so še dodali v uradu.

Tudi na tak način pa bodo skušali pospešiti ponudbo in povpraševanje po kakovostni in zdravju koristni hrani, pridelani lokalno in na trajnostni način ter s tem izboljšati oskrbo prebivalstva z lokalno trajnostno pridelano hrano je po njihovih besedah strateški cilj slovenske prehranske politike.

Prvič  bo slovenski hrani namenjen že letošnji 16. november.  Takrat bo Ministrstvo za kmetijstvo in okolje izvedlo številne promocijske dejavnosti, s katerimi želijo povezati različne deležnike in spodbujati k razmišljanju o pomenu lokalne samooskrbe.

Foto: okusno.je

    Komentarji

    1. gost
      12.10.2012 ob 13:48 gost gost

      Spet pesek v oči za rajo. Vlada eno, pridelovalci drugo, predelovalci tretje, trgovci četrto. Vsak po svoje. Dejstvo je, da trgovci nekaterih naših pridelovelcev in predelovalcev sploh ne jemljejo resno, ker so premajhni in se jim ne splača z jimi ukvarjati. Imamo tržno naravnano gospodarstvo in vsak trgovec ima svojo trgovsko politiko in seveda na prvem mestu je glavni cilj dobiček. Zdanje čase opažam, da na tem področju za proizvajalce iz Slovenije še največ naredi Hofer. Seveda pa lahko preživijo samo tisti, ki se strogo držijo vseh standardov. Sicer sem pred leti na enem izmed srečanj zelenjavarjev Slovenije slišal podatek, da v Sloveniji vsi zelenjavarji skupaj ne proizvedejo toliko, kot v Italiji en malo večji sam. To je dovolj jasen podatek, kje smo in kakšna je teža naših pridelovalcev. In seveda v današnji situaciji kupce najbolj zanima cena in takoj za njo kvaliteta. Poreklo sploh ni toliko pomembno. Končno so v Zahodni Evropi že davno imeli zelo visoke standarde kvalitete, ko jih pri nas še poznali nismo. Tako, da je vsako na pamet govorjenje, da je naše najboljše en larifari. Seveda tudi drugje osbtaja slaba kvaliteta, celo iz manj razvitih dežel, ampak so trgovci sami že tako uredili, da slaba kvaliteta sploh ne pride do trgovin, ker je konkurenca prehuda.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.