https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

11. Pomurska regata na Kornatih uspešno izvedena

24.10.2012  

Med otokom Murter in kornatskim otočjem je med 17. In 21. oktobrom potekala že enajsta tradicionalna Pomurska regata. Pod budnim očesom sodnika Balda Morazina so jadralci iz Pomurja in celotne Slovenije letos prvič tekmovali na večjih jadrnicah, Bavaria 46. V petih tehničnih in navigacijskih plovih je tako sodelovalo 18 plovil.


Prvi dan in začetek tekmovanja sta zaznamovala bonaca ter odloženi start, a je kmalu zapihal rahel severozahodnik (4-6 vozlov) v katerem so prvi plov pospremile jate delfinov. Drugi dan je zapihal nekoliko močnejsi, a še vedno blag severozahodnik (8-10 vozlov). Tretji dan je nastopil razmeroma močan severozahodnik (do 18 vozlov).

 

Sodelujoči so se strinjali, da je slikovito okolje Kornatov dopolnila odlična jadranska kulinarična ponudba, a kljub temu nekateri udeleženci še vedno raje prisegajo na prekmursko hrano.

Rezultati skupno:

1. Red October (Marjan Kočila)

2. Mavrica (Marko Volk)

3. JNNI (Andrej Šušek)

 

Rezultati zenske:

1. Pozitivke (Gorazd Krajnik)

2. Sirene (Bor Dobrin)

3. Mamma Mia (Debby Hurwits)

Rezultati najboljsi pomurski skipper:

1. Red October (Marjan Kočila)

2. Das Boot (Kristian Ravnic)

3. Veličastni (Igor Banič)

Foto: Drago Milič

Tekst: Marjan Kočila

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.