https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Seaway dobil gradbeno dovoljenje za tovarno v Puconcih

Puconci, 25.10.2012 ob 7:00  

Za zdaj bodo v Puconcih zaposlili 40 ljudi, nato še dodatnih 80. Nova tovarna bo velika osem tisoč kvadratnih metrov. 


Kot poročajo današnje Finance, je podjetje Seaway, ki ga vodi Japec Jakopin, dobilo gradbeno dovoljenje za gradnjo nove tovarne v Puconcih. Naložba v stavbo je ocenjena na sedem milijonov, celotna 38 na milijonov evrov, viri financiranja pa so po besedah Jakopina zagotovljena. Kot je povedal za Finance, bodo v Puconcih začeli zidati do konca novembra, poskusna proizvodnja pa bo stekla maja prihodnje leto. 

Japec Jakopin, foto: Fijet.si

V Puconcih bodo sicer imeli serijsko proizvodnjo hibridnih plovil greenline. »Za kompozitne materiale, ki jih bomo tam izdelovali, iščemo kupce tudi pri izdelovalcih vetrnih elektrarn in avtomobilov,« je med drugim še pojasnil Japec Jakopin. 

Bo tovarno gradil Pomgrad? 

Kot še poročajo današnje Finance, ima več možnosti za pridobitev posla gradnje nove tovarne v Puconcih pomurska družba Pomgrad, konkurira pa ji še Strabag.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.10.2012 ob 9:44 miki gost

      Panonsko morje je znano daleč naokrog in ladje ki jih splavijo v Puconcih plovejo po vsem svetu. Koja ironija.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.10.2012 ob 11:08 Bajsi gost

      Ja pa ka si zdaj stem ščel povedati ka smo mogoče Prekmurci idioti ali ka mi nemo znali delati te kolektore ali ka Mogoče pa si ščel povedati ka kmet sigdar mora ostai kmet. Fala tem ka majo jajca pa pridejo bar do naša deca mela delo pa tudik razvoj.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.10.2012 ob 11:20 pomurec gost

      za pozdravit, vsaj en objekt ki ne bo blesav trgovski center. Sam spomnite se kolk težav je bilo, kolko let se je ubadal z našo glupo birokracijo ter civilnimi incijativamo 100 vrst. Pri nas lahko vsak glupan zavira razvoj preko neke izmišljotine - Civilne incijative, ki ni nič drugega kot čakanje da ekdo nekomu mal napolni žepke. In to se tam borijo penzionisti, ki jih ne zanima od kod njim penzije pridejo, ker jim je to samoumevno v njihovih plitvih glavah. Vsako novo tovarno moramo sprejeti z odprtimi rokami, saj od tu prihaja denar ,zaposlitve,razvoj. Je pa res , da vse te visoko kao napredne tehnologije , prekmurskim delavcem dajo golega minimalca, za kar pa smo si Prekmurci krivi malo sami.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.10.2012 ob 13:39 gost gost

      Delavci naj zahtevajo višje plačilo. Oziroma bi država morala uzakoniti najnižji znesek, ki je sedaj daleč prenizek. In potem delavci delajo za mezdo, ki ni vredna imena plača, lastniki se pa bogatijo. Takih tovarn res ne rabimo. Vsak, ki pride bi samo izkoriščal delovno silo. Od države pa še pobere denar, ker zaposli delavce in tako ima zagotovljeno zastonj delovno silo. Pa še pri dajatvah je manj obremenjen, ker vlaga v nerazvito območje. HVALA LEPA ZA TAKE FIRME !

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.10.2012 ob 14:38 Babika gost

      Nihce se ne vpraša koliko slabega bo prineslo to. To bodo kemikalije, ki bodo ogrožle naše zdravje. To se noben ne vpraša. Drugje jim niso dovolili,pa so prišli v ubogo prekmurje.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      25.10.2012 ob 20:43 yaht gost

      Gradbeno dovoljenje so dobili, samo pravnomočno še ni....

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      25.10.2012 ob 21:20 šanje gost

      Zarade takšneh idiotov kak je Babeka je prekmurje tan ge je.Naše ledgej hodejo v leder fabriko,pa misleš ka tan nega kemikalij.Zakoj smo nej mele avtoceste tak dugo,saj je pa Ljubljane pasalo ka se tu štukamo ge de trasa šla.Ene so nej dale njiv,druge so pa ščele zaslužete v Ljubljane so pa tej pejneze za našo avtocesto trošili. Ene ne be dale njive prekopate za elektrifikacijo železnice.Nede noči čarovnic zaradi dva človeka,zdaj je pa že na TV reklama za noč čarovnec na celjskon grade.Same sebej prekmurce j......

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      25.10.2012 ob 22:06 jaho gost

      Šanje pameten za nagrado pri predsedniki države.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      25.10.2012 ob 22:14 babika gost

      Šanje, najbrž nimaš otrok pa ne razmišljaš trezno v dobro svojih otrok. Ko ga boš enkrat imel in bo tvoj otrok hudo bolan, boš razmišljal bolj trezno. Ne vem zakaj potem niso dovolili te tovarne graditi na lokacijah, ki so bile prvotno načrtovane. Zato, ker ljudje na tistih koncih razmišljajo z glavo.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      26.10.2012 ob 13:27 kren gost

      Kolikor jaz vem imajo te nove tovarne zelo učinkovito zračenje, ki v zrak spušča mogoče malo škodljivega... mislim da so bolj ogroženi delavci kot pa okolica. Najbolje, da vsi doma sedimo, pa se sami sebi smilimo, a ne? Ah...

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.