https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Podjetje GMT postalo srebrna slovenska gazela

26.10.2012 ob 6:26  

Družba Dnevnik je včeraj v Ljubljani razglasila najhitreje rastoča podjetja za leto 2012. Naziv zlata gazela si je prislužilo podjetje Dewesoft iz Trbovelj, kipec srebrne gazele je šel v last podjetja GMT iz Murske Sobote, za bronasto gazelo pa je bilo izbrano podjetje Lotrič iz Selc.


Dewesoft je majhna kreativna skupina iz Zasavja, ki združuje strokovnjake računalništva, elektrotehnike in strojništva. Izdelujejo vrhunske programske in strojne rešitve v industriji, transportu in avtomobilizmu, vesoljski tehniki, energetiki in inženiringu. V zadnjih dveh letih so od oblikovanja programskih rešitev prešli tudi na proizvodnjo lastnih merilnih instrumentov. Dewesoft beleži 3,5-kratno povečanje prodaje v petih letih in ob tem podvojitev dodane vrednosti: v letu 2011 se je ta približala zavidljivim 95.000 evrom na zaposlenega, je v obrazložitvi nagrade zapisala komisija. Podjetje je izrazito usmerjeno v tujino in zaradi svojih inovacij in znanja postaja pomemben partner najprestižnejših znamk v različnih industrijah, med njimi NASA in BMW.

GMT je tudi Dravsko-pomurska gazela

Podjetje GMT, ki je nedavno postalo Dravsko-pomurska gazela, se ukvarja z dejavnostjo na področju trgovine z rezervnimi deli in opremo za motorna vozila, Lotrič pa z merilnimi sistemi in napravami ter medicinsko in laboratorijsko opremo.

Prvi mož GMT-ja Vlado Karoly na nedavni otvoritvi nove poslovalnice v Ljutomeru.

Prejemnikom priznanj je čestital tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Radovan Žerjav, ki je v nagovoru obljubil, da se bo v vlogi ministra tudi v prihodnje potrudil, da jim bo pri podjetništvu tudi operativno pomagal. "Pa naj gre za preproste stvari, kot je pomoč na poti do različnih dovoljenj ali pa takrat, ko bo treba odpreti kakšna vrata v svet," je dejal.

"Če nikamor ne greš, tudi nikamor ne prideš," je še menil Žerjav, ki je vesel, da so to filozofijo letos z nekaterimi gazelami lanskih let že spremenili v akcijo. Kot je spomnil, so z roko v roki šli v reševanje kakšnega nesmiselnega problema, ki je po birokratsko zaviral podjetniški razvoj.

Dnevnik je najboljša med hitro rastočimi slovenskimi podjetji v zadnjih dveh mesecih najprej izbiralo v vsaki od šestih regij. Podjetje Dewesoft je bilo izbrano za savinjsko-zasavsko gazelo, GMT za dravsko-pomursko gazelo, Lotrič pa za gorenjsko gazelo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.10.2012 ob 9:37 kupec gost

      CESTITAMO

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. PREKMUREC
      26.10.2012 ob 9:50 PREKMUREC

      E to se pa pohvali.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.10.2012 ob 21:09 alf gost

      Pohvalno......samo delavce so pa jako pocasne pri dele!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.