https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Novembra oddane vloge za znižano plačilo vrtca ne bodo upoštevane

05.12.2012 ob 9:00  

Starši, ki imate svoje otroke vključene v vrtec, decembra ne pozabite oddati vlog za znižano plačila vrtca. Če ste vlogo oddali že novembra, je center za socialno delo ne bo upošteval.


Vlogo oddajte pravočasno

Meseca decembra morajo starši otrok v vrtcu znova oddati vlogo za določitev znižanega plačila vrtca za prihodnje koledarsko leto. Vloge so dostopne tudi na spletni strani Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve, oddate pa jih lahko osebno, po pošti ali v elektronski obliki.

Kot pa opozarjajo na Ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, bodo za pravočasne vloge štele le tiste, ki bodo na pristojnih centrih za socialno delo vložene do konca decembra 2012.

Foto: arhiv Pomurec.com

Novembra oddane vloge pristanejo v košu

Če vlogo vložite z zamudo, bo znižano plačilo vrtca pričelo veljati od prvega dne naslednjega meseca, kot pa ste vlogo vložili. V kolikor ste vlogo oddali pred decembrom, pa to storite še enkrat, saj predčasno oddanih vlog na CSD ne bodo upoštevali, poročajo na 24ur.

Kot sporočajo na Centru za socialno delo Murska Sobota, staršem, ki ne uveljavljajo znižanega plačila vrtca (in so zavezanci za dohodnino v Republiki Sloveniji), vrtec izstavi račun v višini najvišjega dohodkovnega razreda po lestvici. Starši, ki niso zavezanci za dohodnino v Republiki Sloveniji, plačujejo polno ceno programa, v katerega je vključen otrok.

    Komentarji

    1. gost
      05.12.2012 ob 22:37 gost gost

      Kdaj bo končno en minister udaril po mizi. Zamenjal VSE DIREKTORJE SCD-jev in zapsial, kako morajo delovati. CSD-jem naj se naloži norma. Neizpolnjevanje norme, pomeni knjižico in borza dela! Naj CSD-ji končno enkrat že postanejo servis za občane in ne leglo enih babnic, ki se preseravljejjo in norca delajo iz ljudi. Obnašajo se, kot država v državi. Upam, da bo kdaj kakšna od teh bab potrebovala neko storitev in bo obravnavana, huje kot živali. ker tak same ponavadi delajo z ljudmi. Vse skupaj pa je še psolabšla bivši minister SVETLIK. Pred tem so lepo vrtci in občine uredile zadeve, kot je bilo treba in brez vseh problemov. Ko se je zadeva prenesla na CSD-je pa so nastali problemi, ki jim ni videti konca. Naj raja končno sprevidi in gre protestirat pred SCD-je. Kaj takega še svet ni videl, da se ne bi upoštevalo, če kdo prinese kak dan prej. Še bolje bi bilo, če bi že prej nosili, da se ne bi povzročala gužva v zadnjem mesecu. Me pa zanima koliko sploh teh bab iz CSD-ja bo delalo zadnja dva tedna. Ponavadi večine takrat že več ni. Če je katera korajžna, naj se poda v gospodarstvo in da vidimo, koliko bo vredna in koliko časa bodo katero imeli kje v službi.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.