https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Slovenski odvetniki bodo 19. decembra nudili brezplačno pravno pomoč

10.12.2012 ob 8:10  

Slovenski odvetniki bodo 19. decembra že drugo leto zapored nudili brezplačno pravno pomoč. Brezplačno pravno pomoč bo nudilo več kot 500 odvetnikov.


Kot poročajo na STA, želijo v Odvetniški zbornici Slovenije na tak način pomagati predvsem tistim, ki zaradi socialne stiske tako pomoč najbolj potrebujejo in ki si zaradi pomanjkanja denarja ne upajo prestopiti praga odvetniških pisarn. Kot pravi predsednik Odvetniške zbornice  Slovenije Roman Završek, gre za spontan odziv slovenskega odvetništva, ki ga organizirajo že drugič. Brezplačno pravno pomoč je lani ob takšni priložnosti nudilo preko 500 odvetnikov.

Tudi letos bo na ta dan sodelovalo več kot 500 odvetnikov. Akcija je namenjena predvsem tistim, ki zaradi svoje socialne stiske tako pomoč najbolj potrebujejo. Na tak način želi slovensko odvetništvo pokazati, da jim ni vseeno, kaj se dogaja okoli njih.

Foto: www.rtvslo.si

Državljani se morajo predhodno najaviti odvetniškim pisarnam in rezervirati termin na dan, ko bodo storitve brezplačne. Brezplačna pravna pomoč vključuje različne pravne nasvete npr. v zvezi s premoženjsko pravnimi razmerji in zapuščinami, v lanskem letu pa je bilo večje število delovnopravnih zadev oz. zadev s področja delovnega prava, zaposlitve in uveljavljanja socialnih pravic.

Kot še poročajo na STA pa v Odvetniški zbornici Slovenije glede na letošnje razmere napovedujejo, da bo povpraševanja po pomoči pri tovrstnih težavah še več.

    Komentarji

    1. KIRA
      10.12.2012 ob 14:06 KIRA

      bi fajn bilou, če bi šče napisali šteri odvetniki, ka neuš kak ecek lejto od ednoga do drujgoga, pa nišče nikaj ne bi znal

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.