https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Objavljen razpis za spodbujanje tržnega združevanja kmetijskih proizvajalcev

18.12.2012 ob 13:30  

Ministrstvo za kmetijstvo in okolje je v petek v uradnem listu objavilo javni razpis za podporo za spodbujanje tržnega združevanja primarnih proizvajalcev kmetijskih proizvodov. Okvirna višina celotnega razpisa znaša do 1,8 milijona evrov, prijave pa so možne do 1. februarja.


Prijavo na razpis morajo vlagatelji posredovati na Agencijo RS za kmetijske trge in razvoj podeželja do vključno 1. februarja, so sporočili z ministrstva. Namen javnega razpisa je dodelitev podpore za spodbujanje tržnega združevanja primarnih proizvajalcev za kmetijske proizvode, kot so ekološki proizvodi, hmelj, pitani prašiči, sveže sadje in sveža zelenjava.

Podpora v okviru javnega razpisa se dodeli kot pomoč de minimis. Za vsako skupino kmetijskih proizvodov bodo upravičene tri vloge, kar skupaj pomeni, da je do povračila stroškov upravičenih največ 15 vlagateljev, pod pogojem, da izpolnjujejo vse pogoje.

Skupna pomoč de minimis, dodeljena kateremu koli podjetju, ne sme presegati 200.000 evrov v katerem koli obdobju treh proračunskih let.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.