https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Motodromu v Petišovcih slabo kaže

Lendava, 03.01.2013 ob 13:00  

Ker je lendavska družba Petrolija d.d. od sredine decembra v stečajnem postopku, je vprašljiva izgradnja sodobnega motodroma in turističnega centra v Petišovcih.

Kot so poročali v časniku Delo, je bil sredi decembra začet stečajni postopek nad lendavsko družbo Petrolija d.d., čigar  predlog je vložila upnica, družba Lineal d.o.o. iz Maribora. Skrb zbujajoč podatek, da je družba Petrolija v stečajnem postopku, je predvsem dejstvo, da je družba pred leti predstavili načrte za gradnjo 200 milijonov evrov vrednega  kompleksa motodroma v Petišovcih pri Lendavi.

Petrolija ima že skoraj dve leti blokirana bančna računa. Za poplačilo dolgov so za ta namen na dražbah prodali večino zemljišč, ki jih je družba nakupila med pripravami na gradnjo kompleksa, tako da je za poplačilo upnikov ostalo bore malo stečajne mase. Delo poroča tudi, da stečajna upraviteljica ne more povedati koliko premoženja je še ostalo, saj še ni prevzela dokumentacije in bilanc, prav tako meni, da je upanja za poplačilo upnikov zelo malo.

Vir: www.delo.si

Zgodba o motodromu se je začela že leta 2007

Zamisel o gradnji motodroma oziroma dirkališča v Petišovcih pri Lendavi na mestu, kjer sta zdaj stadion za spidvej in vaško nogometno igrišče, se je porodila že leta 2007. V začetku so naložbo ocenjevali na dvajset milijonov evrov, ki se je pa v nekaj letih podražila za desetkrat. Družbeniki so takrat videli priložnost v tem, da na 170 hektarih zemlje zgradijo sodoben motodrom z dirkalno stezo, na kateri bi bilo mogoče prirejati tudi dirke z motorji razreda GP, hotel, rehabilitacijski center za motoriste, apartmajsko naselje in igrišče za golf, vse ob posojilu evropskih bank, nepovratnih sredstev in na podlagi lastnega kapitala.

Zavedanje, da gre za preambiciozne načrte pa se je pokazalo v letu 2010, ko so nekateri že začeli pozivati k previdnosti. Takrat naj bi sam direktor družbe Petrolije d.d., Viktor Ketler, s svojim podjetjem šel v stečaj, dva člana vodstva podjetja pa sta prodala skupno podjetje.

V času pesimizma se je pojavil skrivnostni finančni svetovalec, o katerem se je pozneje pokazalo, da je italijanski podjetnik sumljivega slovesa Aldo Pietro Ferrari. Ferrari je namreč obljubljal, da bo pridobil denar za gradnjo motodroma pri evropskih bankah, vendar se ni zgodilo nič. Projekt je tako obstal z nekaj nakupljenimi zemljišči in nedokončanimi spremembami podrobnih ureditvenih načrtov. Da je postalo zaupanje v projekt še slabše, je pripomogel podatek, da je Ferrari na Južnem Tirolskem v Italiji ogoljufal pet podjetnikov, od katerih je pobral predplačila za stroške urejanja velikih investicijskih posojil, medtem ko podjetniki niso dobili ne posojil in ne vrnjenih predplačil. 

    Komentarji

    1. gost
      03.01.2013 ob 13:20 Carlos gost

      Ko sta g. Ketler in znani arhitekt, ki se šlepa na relaciji Lendava-MS-LJ na TV razlagala, kaj sta ponoči sanjala, se mi je počasi obračal želodec. In bili so ljudje, ki so jima verjeli. ___ Dokler bo naše sodstvo takšno, da bo ljudem, ki so podjetja vedno pripeljali v stečaj in se ponovno dvignili po nekakšni čudni formuli, do takrat za poštenega človeka pri nas ni življenja. Pa bil Ketler veliki bos nekoč, ko se je dalo živeti na zelo lahek način. ___ Tudi sedaj ne čakam nič drugega, kot, da se ne bo zgodilo nič, on pa bo odprl novo firmo z še bolj blesavimi načrti. Pa mu bo spet nekdo verjel in bo spet nekoga prinesel okrog. ___ Kje mi živimo?

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.01.2013 ob 14:12 gost gost

      pa kaj ste resno mislili da bo to v lendavi v resnici zazidano? sanja svinja kukuruz. :)

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.01.2013 ob 14:41 gost gost

      Znanstvena fantastika. Eni rejsan preveč TeVe gledajo.

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.01.2013 ob 17:41 gost gost

      Arhitekt g. Dominko je nategnil še vsakega, ki mu je vsaj malo podržal...

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.01.2013 ob 18:58 Lujzek25 gost

      Ketler nas je enkrat že nategnil...))))

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.01.2013 ob 19:37 Charlie gost

      Samo inouk? Lejko date na mešo.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      03.01.2013 ob 20:42 Ciganjscek gost

      Mate prav. Tou ka ketler gucij pa dominko je Jozica slogala iz kavinog zatca. Ketler si je tu podoben z enim ministrom . Oba senjata o preteklosti v bodocnosti, sedanjost pa ne vidita realno. Skoda guca o ketlerevih eksperimentih in megalomanstvi.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      04.01.2013 ob 8:54 YERI gost

      KETLER LEJKU SAMU VESLA CECA, PA KOGA SPLOH LEJKU NATEGNE

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.