https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Danes se pričnejo zimske razprodaje

07.01.2013 ob 7:20  

Številni trgovci so blago po znižanih cenah ponujali že ves decamber, danes pa se pričnejo zimske razprodaje tekstilnega blaga, obutve in športne opreme. Trgovci bodo v ta namen izdelke ponujali po 30 do 70 odstotkov nižjih cenah.


Trajanje sezonske razprodaje določi vsak trgovec sam, če se za razprodajo odloči, vendar lahko razprodaje trajajo največ 60 dni.

Sezonske razprodaje tekstilnega blaga in obutve so v Sloveniji že dolgoletna utečena poslovna praksa. Trgovci pri razprodajah spoštujejo veljavno zakonodajo in pravila Trgovinske zbornice Slovenije, kar dokazuje tudi majhno število ugotovljenih nepravilnosti s strani pristojnih inšpekcijskih služb, pojasnjujejo v zbornici.

Potrošniki zimsko razprodajo enačijo z obnovo, zamenjavo ali dopolnitvijo garderobe oziroma obutve, ki je v tem času na razpolago po še posebej ugodnih cenah. Trgovci bodo skrbno izbrana oblačila in obutev iz jesenskih in zimskih kolekcij glede na izkušnje iz preteklih razprodaj ponujali tudi do 70 odstotkov ceneje, nekateri bodo v prvih dneh razprodaj za kupce prilagodili obratovalni čas prodajaln, kar pomeni, da se bodo tudi tokrat na razprodaje primerno pripravili.

Prodajalec mora svojo razprodajo objaviti na krajevno običajen način. V objavi mora navesti podatke o vrsti blaga, odstotek znižanja in obdobje trajanja razprodaje. Pozoren mora biti na to, da je blago, ki je na razprodaji, označeno s ceno pred znižanjem in z novo znižano ceno.

Blago, ki je na razprodaji, mora biti kljub znižani ceni brezhibno, razen če ni posebej označeno, da gre za blago z napako.

STA

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.