https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Družba Gomboc v likvidacijskem postopku

Murska Sobota, 11.01.2013 ob 11:30  

Kot je že znano širši pomurski javnosti, je prvega decembra  sedemdeset zaposlenih v Gradbenem podjetju Gomboc ostalo brez zaposlitve, saj je lastnik družbe Jože Gomboc začel likvidacijski postopek.

 

Po poročanju Dela je Jože Gomboc glede postopka likvidacije izjavil, da na tako zrušenem gradbenem trgu ni bilo več mogoče vzdržati, za likvidacijo pa se je odločil zato, ker noče nikogar oškodovati. Na Pomurcu smo želeli povprašati o nadaljnjih ciljih družbe in o odpuščenih delavcih (zgoraj) omenjenega direktorja družbe, ki pa je izjavil, da o njihovih poslovnih zadevah v javnosti več nočejo polemizirati.

Likvidacija zato, ker imajo dovolj premoženja za unovčenje

Družba Gomboc d.o.o., katera dejavnost je gradnja stanovanjskih in nestanovanjskih stavb, je Jože Gomboc ustanovil pred enaindvajsetimi leti s šestimi zaposlenimi. Po poročanju Dela je v najboljših časih zaposloval več kot sto ljudi in ustvarjal do 17 milijonov evrov prihodkov na leto, pred štirimi leti pa je kriza udarila po slovenskem gradbeništvu in s tem tudi po njegovem podjetju. Časniku Delo je dejal, da je sam vsa zadnja štiri leta delavce redno plačeval, čeprav podjetje ni ustvarjalo dovolj zaslužka. Zdaj je družba finančno že tako izčrpana, da se je odločil za likvidacijo, ker je za zdaj dovolj premičnega in nepremičnega premoženja, ki ga bo poskušal unovčiti, in ker noče nikomur ostati nič dolžan. 

Foto: www.gomboc.si

Zavod RS za zaposlovanje pričakuje delavce

Zavodu RS za zaposlovanje je bil v skladu z delovnopravno zakonodajo obveščen, da bo eno večjih gradbenih podjetij iz naše regije na zavod poslalo 65 svojih zaposlenih. Zakon o delovnih razmerjih namreč določa, da mora družba  v primeru stečaja ali likvidacije družba pravočasno najavi število delavcev, ki bodo v prihodnje ostali brez zaposlitve.

Preostri pogoji za gradbena podjetja

Kot je že znano, je situacija v gradbeni panogi  izjemno slaba in zaostrena, trenutni pogoji dela in pravni okvir, ki veljajo, pa skrajno neugodni za vsa podjetja, ki so še obstala in niso v insolventnem položaju.  Tako je bilo, po poročanju Žurnala24 letos septembra v primerjavi z lanskim letom pri nas za skoraj štiri odstotke manj gradbenih del. Njihova vrednost na stavbah je upadla za dobrih 16 odstotkov, na inženirskih objektih pa je bila višja za 2,2 odstotka.

    Komentarji

    1. gost
      11.01.2013 ob 14:05 prekmurc gost

      še malo jih dajte na zavod in ko bomo lačni, za položnice že itak nega pejnez, te pa bo enkrat res vroče. Glavno ka naši menedžerji in poltični liderji živijo v nebesaj. To de se tudi končalo

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.01.2013 ob 16:42 bb gost

      Či ide družba v likvidacijo pa do poplačani vsi delavci in upniki, nemamo kaj zameriti lastniku, keri se pač odlouči ka de firmo zapro.

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.01.2013 ob 20:27 VOLK gost

      POŠTENO JOŽEK-ALI ITAK DE NAS MALO V #NEBESAJ#.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.01.2013 ob 21:24 GOTOF JE gost

      Glede na videz zgradbe na slikah, je res mogolo iti dobro. Ampak dober gospodra ve, da za sedmimi dobrimi letinami pride suša in sedem slabih let. Zato je dobro takrat malo varčevati in ne metati toliko denarja v take nobel prostore. Sicer pa ne vem kaj se kdo sedaj razburja. TAk način je že ustaljena praksa v razvitem svetu. Nekdo gre v likvidacijo, ste drug se ustanovi in zadeva se vrti dalje. Tisoče firm propada, tisoče se jih ustanavlja. Nismo več v socializmu. Nekdo bo kupil te lepe zgradbe in bo biznis šel dalje. Če bo cena ugodna mogoče kar sam kupim, ker je na dobri lokaciji in zgradba lepo zgleda. In preveč prostora za to gradbeno dejavnost. Na tem mestu se lahko še marsikaj naredi. Možnosti za posel, več kot dovolj.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. dobrastreha
      12.01.2013 ob 9:40 dobrastreha

      GOTOF JE Dober komentar! če misliš kupiti pohiti! Hrvati so imeli enega Sanaderja pa so zmanjkali penezi,prinas imamo več Sanadarjev. Praviš možnosti za posel je več kot dovolj. Če narod nema penezov tudi posla ni.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.02.2013 ob 17:35 SISY gost

      Pošteni je pošteni,zato je pa delavcem dolžan dva regresa in odpravnine.Poštenost pa takšna.V medijih igra velikega poštenjaka,ko se hvali da bo vse poplačal,on se pa niti ne odziva na že rešene tžbe nekdanjih delavcev.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.