https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

V OZS zadovoljni z dosežki za člane v lanskem letu

Ljubljana, 26.01.2013 ob 13:08  

V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) so zadovoljni s svojimi dosežki v letu 2012. Po njihovih pojasnilih so namreč dosegli številne ugodnosti na področju davčne zakonodaje, gospodarskega prava in varstva okolja, pomembne zasluge pa da imajo tudi pri pokojninski reformi.

Pri pokojninski reformi je bila OZS prva, ki je ugotovila in opozorila na predlagano enormno povišanje zavarovalnih osnov. S pogajanji so preprečili, da bi letos nekateri plačevali tudi do 67 odstotkov višje prispevke, prav tako so uspeli, da se v dobiček zavarovanca, ki predstavlja zavarovalno osnovo, ne bodo vštevale dividende, so ta teden sporočili z OZS.

Spomnili so tudi na uspehe z davčnega področja in gospodarskega prava. Uspeli so zagotoviti, da je na davčno nevtralen način možen prenos podjetja samostojnega podjetnika na njegovega družinskega člana kot univerzalnega pravnega naslednika že za časa življenja prenosnika.
Dosegli so, da je uzakonjen minimalni znesek obveznosti, ki jo je treba prijaviti v obvezni pobot, s tem pa so preprečili, da bi bili stroški pobota višji od same pobotane obveznosti.

Znesek gotovinskih plačil med poslovnimi subjekti se je zaradi opozorila OZS povečal s 50 na 420 evrov. Preprečili so tudi uzakonitev dviga stopnje DDV, z 8,5 na 20 odstotkov, na frizerske storitve, storitve čiščenja oken in zasebnih gospodinjstev ter dobavo lončnic, sadik in rezanega cvetja; ukrep bi sicer neposredno negativno vplival na 2000 članov OZS.

OZS se trenutno med drugim bori za večji vpliv upnikov v insolvenčnih postopkih, za enostavnejše zaposlovanje in postopke odpuščanja, za reševanje problematike napotenih delavcev v tujino in za omejitev poslovanja podjetjem brez odprtih bančnih računov.

V OZS so sicer lani opravili več kot 15.000 individualnih svetovanj za svoje člane in organizirali 416 izobraževalnih dogodkov za več kot 10.000 udeležencev.

STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.01.2013 ob 17:40 GOST ČLANARINA gost

      ZADOVOLJNI SO KER ŠE JIM DALJE PLAČUJEMO ČLANARINO :: ZA KOZLAT::::

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.