https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Od danes na avtocesto obvezno s turkizno vinjeto

01.02.2013 ob 11:00  

Z današnjim dnem je prenehala veljavnost lanskih letnih, svetlozelenih vinjet. Država je s prodajo vinjet lani zaslužila 138,5 milijona evrov.


Tisti, ki se bodo po avtocestah vozili brez ali z neveljavno vinjeto, bodo kaznovani z globo od 300 do 800 evrov, pri čemer globe, višje od 300 evrov, določa sodišče. Kot sporočajo iz DARS-a, je prekrškarjev vsako leto manj. Lani jih je bilo 44 tisoč, leta 2011 49 tisoč, 2010 51 tisoč, leto pred tem pa 52 tisoč.

S prodanimi vinjetami lani zaslužili 1,5 milijona evrov več

Za letno vinjeto morajo vozniki dvoslednih vozil odšteti 95 evrov, mesečno 30, tedensko pa 15 evrov. Letna vinjeta za enosledno motorno vozilo stane 47,50 evrov, mesečna 25 evrov, tedenska pa 7,50 evrov. Z novimi vinjetami se vozniki lahko vozijo že od 1. decembra 2012, veljajo pa vse do 31. januarja prihodnje leto. S prodajo vinjet je država lani zaslužila 138,5 milijona evrov. Lani so prodali 830 tisoč vinjet za dvosledna vozila, kar je nekaj manj kot leto prej, se je pa povečala prodaja mesečnih in tedenskih vinjet, zaradi česar so lani s prodajo vinjet zaslužili 1,5 milijona evrov več kot leta 2011.

Foto: www.soap.si

Ukradenih za 10.000 evrov vinjet

Kot so sporočili s policije, so v mesecu decembru in januarju obravnavali tri rope, v katerih so neznanci na bencinskih servisih ukradli vinjete. Skupna vrednost odtujenih vinjet je okoli deset tisoč evrov. Kupce vinjet  pa z DARS-a opozarjajo še na shranitev računa, ki ga bodo potrebovali ob morebitnem zahtevku za nadomestno vinjeto, za katero vozniki najpogosteje zaprosijo v primeru menjave vetrobranskega stekla.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.02.2013 ob 10:30 smrkci gost

      Na tuš mobili jo dobiš zastonj.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.