https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Kmetje, pričelo se je zbiranje vlog za kmetijske subvencije

26.02.2013 ob 8:10  

Agencija RS za kmetijske trge in razvoj podeželja danes pričenja letošnjo kampanjo za zbiranje vlog kmetov za subvencije. Kmetje lahko vloge oddate do 6. maja, vloge zamudnikov pa bodo sicer sprejemali še do 31. maja, a se jim bo znesek odobrenih sredstev v tem primeru za vsak delovni dan zamude znižal za odstotek.

Zbirno vlogo morajo oddati vsi kmetje oziroma nosilci kmetijskih gospodarstev, ki bodo v letu 2013 vlagali zahtevke za katerikoli ukrep kmetijske politike.

Izpolnjevanje zbirne vloge in določenih zahtevkov je tudi letos mogoče izključno v elektronski obliki na lokacijah kmetijske svetovalne službe ali samostojno preko informacijskega sistema E-poslovanje, če vlagatelji razpolagajo z ustreznim certifikatom za varni elektronski podpis. Agencija ob tem vlagatelje poziva, da naj čim prej uredijo svoje podatke v registru kmetijskih gospodarstev oziroma vsaj en dan pred elektronskim vnosom zbirne vloge na svoji upravni enoti.

Ministrstvo za kmetijstvo in okolje v okviru tokratne kampanje kmete vabi k sodelovanju v anketi o namerah kmetijskega gospodarstva za obdobje do leta 2020. Zbrane podatke bodo uporabili pri usmerjanju in načrtovanju ukrepov kmetijske politike ter pri pripravi programa razvoja podeželja in drugih strateških dokumentov za obdobje 2014-2020.

STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.02.2013 ob 10:28 subvencija gost

      ENKRAT JE ŽE KONČNO TREBA UKINIT SUBVENCIJE ZA KMETE !!! KOT VSAK PODJETNIK SE NAJ GREDO TRŽNO GOSPODARSTVO ! KDOR NE ZMORE NAJ PROPADE IN BO PREVZEL KDO DRUG. KOT PRI PODJETJIH. VSAKO LETO JIH NEKAJ TISOČ PROPADE IN NEKAJ TISOČ NOVIH USTANOVI. Kmetje se pa vedno samo šlepajo in jamrajo.

      16 36 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.02.2013 ob 11:57 janša gost

      te boš lačen

      12 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.02.2013 ob 12:34 ni problema gost

      komot lahko brez subvencuj bo pač hrana šla v nebo kot gorivo te pa bomo vidli kdo bo jamro

      14 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.02.2013 ob 13:05 smrkci gost

      Kmetom treba dati kaj jim pripada,ker od kmeta lahko kupiš zdravo hrano v trgovini pa umetno hrano in to ne zdravo in iz drugih držav,ki naprimer potuje mesec dni ali več.Politikom in tajkunom vzeti in dati kmetu.

      17 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.02.2013 ob 13:24 gost gost

      Ja subvencije. Traktorov pa vidiš puno pred gostilnami. Nič jim ne dati,Tak uvažamo hrano,ki je cenejša kak domača.

      12 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.02.2013 ob 14:33 nemaveze gost

      Gost "subvencija". Lahko nam ukinejo subvencije, ker z njih tako samo dobimo SPONAŠANJE DRUGIH. Ampak nam naj dajo primerno plačilo za surovine, mleko, meso, pšenico,... Tako, da prosim, prej premislite kot kaj rečete. Gost "gost". Nekateri so že v gostilna, nihče pa ne pove koliko delavcev je v gostilni, ker se pač pelajo z AVTOM. Uvaža pa se hrana z Madžarske, itd..., ki nažalost ni kvalitetna. Nas kmete pa pač vsi skušajo spraviti dol, zato pa tudi trgovci, dajo slovensko hrano dražjo. Nihče pa si nebi šel na kmetijo po mleko, si kupil na kmetiji prašiča in ga zaklal, pa bi ga prišlo zelo malo, to pa se vam ne da ker ste nekateri MAJI, ker bi še imeli delo.

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.02.2013 ob 15:04 kmet gost

      Subvencija ti si velki bedak pa bolj slab podjetnik če si fauš kmetom te male subvencije

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      26.02.2013 ob 17:25 subvencija gost

      Res je že nor vedno ponavljati, da je naša hrana najboljša in najkvalitetnejša. Smo malo večja vas. Tudi drugje imajo hrano in zelo stroga merila in predpise. Če bi res naša bila najboljša, kot bi eni radi dopovedali, bi se že našli petičneži in jo pokupili. Očitno pa noben ne razume, kaj sem napisal. Naj se tudi kmetijstvo gre tržnega gospodarstva. In brez takih norih fraz, češ, da bomo lačni. V tržnem gospodarstvu cene ureja trg. Če kdo ne ve, ponudba in povpraševanje. Če bodo domači predragi, bomo kupili tam, kjer bo ceneje. Vedno se bo našel nekdo, ki bo pripravljen spustiti ceno, da bo prodal. Sicer pa, kaj bi kmetom razlagal, ker ne poznajo tržnega gospodarstva, ker se pač še živi od subvencij in jamranja. Ščitenje domačega je farsa. In zaradi tega smo tam kjer smo, ker so eni izkoriščali to in ljudi farbali z nacionalnim interesom. In sedaj smo najnižje v EU po tujih investicijah.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      26.02.2013 ob 17:38 janja gost

      Subvencijo dobi kmet zatau ka spoštuje načela trajnostnega in sonaravnega gospodarjenja, zatau je mi EU da subvencijo ka ga po eni strani na lastnini omejuje. Nemre se kmetijstvo ite tržnega gospodarstva na takšen način kak ga omenjaš tij zgoraj očitno je ka nemaš pojma o pojmi.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      26.02.2013 ob 18:19 kmet gost

      subvencija -mi kmetje nič ne vemo samo ti si najpametnejši,sigurno si janšev pristaš,kajti samo tam mislijo da so vsevedi,drugi pa so budale,fašisti,ničvredneži in ne vem še kaj. Po tvojem so kmetje krivi da smo v ku,,cu ,najnižje smo zaradi takih gobezdačev ,ki lapajo tja v tri dni,kot si sam, ne naredijo pa nič haska samo živijo z davkoplačevalskim denarjem, pa reči karkoli jaz se več ne bom pogovarjal ker sem kmet in nič ne vem !!

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      26.02.2013 ob 20:24 goričanec gost

      se vide ka so same sobočance tu gor keri pojma nemajo glavno ka idejo v bauto pa tam kupijo nekaj ka je uvoženo z kitajske ali drugih držav ali zamislete si če nebi bilo kmetov te bi vsi lačne bile ;) brez subvencije bi sakša kmetija propadnola! ;)

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      26.02.2013 ob 21:19 subvencija gost

      Hehehehe, traktori pa takši, ka je potrebno lestev, da prideš gor. Nekoč so vsi imeli bistveno manjše traktorje. Pa ne mi o velikosti zemlje, ker se je kmetijstvo zmanjšalo v primerjavi 20 ali 30 let nazaj. Pač so prišli lepši časi in si je en kmet omislil MEGA TRAKTOR, da se je po vasi ven metal. In seveda vse ovce so sledile, kot pri avtomobilih. In sedaj vidiš take MEGA traktorje, da so nekoč kombajni bili manjši. No, mogoče so mlajše generacije prikrajšane za kaj drugega, kot bi to lepo znali psihologi povedati. Velik avto, ali velik traktor, kot kompenzacija za majhno moškost... Ja, ja z nečim si je pač treba EGO dvignit... :)

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      26.02.2013 ob 21:47 goričanec gost

      nekoč je tudi več kmetov bilo nemisleš? zdaj pa more en kmet delati telko zemlje kak so te delali to 10 kmetov ali več... ;)

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      26.02.2013 ob 22:35 subvencija gost

      Že davno pred leti je en gospodarstvenik rekel, da taki kmetje, kot so pri nas težko živijo. Pri nas je en polproletarec, kot smo nekoč rekli takim, ki so dopoldan šli v službo, popoldan se pa šli kmete imel 5 ha zemlje in 2 traktorja. V Nemčiji pa kmet 100 ha zemlje in en traktor. Pri nas je še vedno preveč kmetov na količino zemlje. Tu ni ekonomike. S takimi majhnimi površinami bi bilo treba drugače gospodariti. Gojiti povsem druge kulture na sodoben način. Zelenjadarstvo, sadjarstvo, obvezno namakalni sistemi. Povezovanje za nastop na trgu. Ehh, težko je komu kaj dopovedati, ker je miselnost pač tam kjer je bila nekoč.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      27.02.2013 ob 0:20 Subvencija gost

      Subvencija v naši ljubi državi ni nič drugega, kot nadzor nad cenami živilskih pridelkov. Da ne bo slučajno pomote, in jih nekdo primerjal z živilskimi izdelki. Ko tega navideznega "nadzora" ne bo več, bodo cene prisiljene poleteti v nebo. Ko se bo to zgodilo, slovenskega tradicionalnega kmetijstva že dolgo ne bo več. In takrat bomo vsi na kolenih. Ker ne bo penez, ne bo hrane. Prava pridelava pa bo takrat že dolgo "crknjena". Čas je, da se streznimo in pogledamo NAŠO "prehrambeno verigo", ki vodi še samo do nakupovalnih središč. KAJ ČE SE TA PREKINE IZ DRUGE STRANI?

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      27.02.2013 ob 6:03 kmetič gost

      subvencija-sigurno nimaš nič za pametnega početi v življenju kot to da pametuješ po portalih,daj poišči si žensko ,da ti ne bo dolgčas..na drugem portalu najdeš enake komentarje le da pod drugim imenom,daj zresni se že enkrat in se ne delaj najbolj pametnega..

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      27.02.2013 ob 8:01 janja gost

      Vepa ne dobijjo kmetje samo subvencije, mamo vse možne subvencije. Zaj pa če je nešče fauš ka se kmetje z velkimi trakturami vozijo po njivaj in jih dejansko izkoristijo za svoj namen, bole smejšno je tau, kda se podjetnik v nakupovalni center z terencun pripela, pa neman nikaj prauti enin pa drugin ka nede pomote, samo gost - subvencija malo se zamisli ka bekečeš

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      27.02.2013 ob 11:25 jan gost

      Se strinjam naj se ukinejo. Samo če se ukine subvencije predlagam, da se ukinejo v celotni Evropi, kar pa je mision imposibile. Žal so nekateri kmeti, v bistvu sploh niso kmeti ampak zbiralci subvencij. In zakaj ima EU subvencije? Ni namen subvencionirati kmeta, ampak gospodarstvo v EU, kajti ta denar kmet itak potroši za nakup strojev in ostalega materiala, kar pa je profit korporacij. Rešitev je v subvencioniranju pridelane hrane in ne kmetijskih površin ali d.d. firm, ali hrane ki gre v okoljsko oporečne plinarne, ki imajo poleg tega še slab izkoristek. Ni problem subvencija in veliki traktorji, problem je da ne rabiš z malim prstom mignit in ti pripada subvencija za pridelavo hrane, nonsens !

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      14.03.2013 ob 10:58 Ciganjjscek gost

      Te subvencije kmetje naj dobijo in vlozijo v kmetijatvo, nej pa ka se s tem odlacuvlejo hipotekarni krediti pri tujih in domacij bankaj. Ne ogrozajo kemtije in njihov obstoj ter proizvodnjo subvencije, temvec neodplacani krediti in obveznosti do bank.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      09.05.2013 ob 12:23 jože gost

      Še nobeden od kmetov me ni prepričal o slabem stanju v kmetijstvu Številke,ne pa samo govotriti o slabi madžarski pšenici, evropski solati in kumaricah A vse gre brez računa na kmetiji,takojšen "keš" denar ! je pa res,da je odvisno od velikosti površin, možnosti pridelave,vremenskih pogojev in seveda mopolnosti pridelka,pomankanja na tržišču! Zelenjave primankljuje, hmelj ni več interesanten za pridelavo ( zakaj subvencija?), grozdje in vino je neprijavljeno v registru kmetijstva in se prodaja na črno--preveč skropljeno po vinogradih po travi med vrstami POŽGANA ZEMLJA NiČ SE NE SPLAČA govorijo kmetje,vendar,kdor ima kapital je preskrbljen vizzavi delavca-upokojenca v bloku!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      20.05.2013 ob 16:16 Zenyatta gost

      Ajajajaj! Pa kaj vam je folk?Cela država je u ''pi***'',dosegli so razkol med nami,zdaj delajo še na tem,da bomo lačni.Zanimivo,da gredo nekaterim v nos subvencije za kmete,sponzoriranje visokih državnih gnid pa ne.Pa kaj mamo od njih,kaj proizvajajo razen državnega dolga? Sicer pa ne razumem ljudi,ki uživajo v nedeljskih izletih po megamarketih s kupovanjem,pa še to nezdrave plastične zelenjave,navedenega mesa ,ki to ni itd.In vse zato ,ker je kao ceneje...Potem sklepam,da je tudi njihovo življenje in življenje njihovih otrok ceneno. Sama sem se sicer iz LJ preselila v prekmurje ,kjer sem se začela ukvarjati s kmetijstvom,bre kakršnih koli subvencij.Poleg nekaj njivic,ki jih imam v najemu redim drobnico in konje.Pa vam,tistim,ki se s tem ne ukvarjate predstavim svojo različico računa o tem ,kako se kaj splača.Lani sem na flaško vzredila hladnokrvno kobilico.Da ne govorim o strošku veterinarjev in 3000 tisočih litrov mleka,ki je bilo potrebnih za njeno preživetje.Danes je malička stara 15 mesecev.Če vzamemo statistiko hranjenja(če bi morala bale kupiti po ceni 25 e/okrogla bala),ki zadostuje za en mesec je v tem času pojedla 375 evrov.Če računam,da morem kupiti še žit in bi mesečno pojedla 60 kg/mesec je to na letni ravni cca 150 eur.V tem času je dobila 4 paste za razglistanje,vsaka je po cca 15 e,bila 3x cepljena proti tetanusu in kašlju (3x30 eur),poleg teh osnov pa je treba še zraven prišteti ID in čipiranje (70eur).Se pravi me je do zdaj (brez mleka in veterinarjev) stala 745 eur.Če jo danes prodam pa zanjo ne dobim 500 e.Poleg tega,če bi bilanamenjena v klavnico bi za zakol mogla odšteti še 100 eur za klanje.Računica preprosta...kmet posluje v negativo,kapitalist na njegov račun bogati.In ja res je potrebno zavidati kmetom,ki dobijo subvencije....pa dober tek tistim,ki jeste nezdravo poceni hrano.Lep dan

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      04.06.2013 ob 0:51 doli gost

      kmetje sp lenuhi.js sm Po 7ih letih hotel letos vložit spet subvencije.pa sm ugotovil da se mi en frdaman smrkuc usedel na mojo zemlo in vložil subvencije.6let je neupravičeno dobival subvencijoleto že oddal vlogo.Zadeva je v postopku.Smrkavcu ode glava.kamlu se o zagovarjal

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      18.10.2013 ob 11:50 oglaševanje gost

      GOST - JANJA .... grozno narečje ( brez zamere ) , samo veliko stvari si napisala , ki jih si niti razložit nemorem , kar se pa subvencij tiče jih pa podpiram , saj je to le en delček od države za naše kmetovalce , ki še posebej v teh jesenskih dni dobesedno garajo , medtem ko naša "ljuba " država samo jemlje in jemlje ....sedaj tudi največ v panogi kmetijstva .... Lep dan vsem !

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.