https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Že pettisoči avtodom iz Carthaga v Odrancih

Odranci, 27.02.2013 ob 7:30  

Podjetje Carthago, ki v Odrancih posluje že peto leto in ki je v preteklem letu postal ponosni sponzor smučarke Tine Maze, v prihodnjih dneh načrtuje izdelavo pettisočega avtodoma v Odrancih.


Ob peti obletnici bo izdelan pettisoči avtodom

Kot so predstavili na včerajšnji tiskovni konferenci, je podjetje Carthago d.o.o., v letu 2012 kljub upadu števila novoregistriranih vozil v Evropi povečalo svojo proizvodnjo. Iz leta v leto v Odrancih povečujejo proizvodnjo avtodomov, v preteklem letu so jih izdelali preko 2000, peto obletnico poslovanja v Odrancih pa bodo v prihodnjih tednih obeležili z izdelavo že pettisočega avtodoma.

Lani v Odrancih 3,1 milijona dobička

Podjetje Carthago v Odrancih trenutno zaposluje 390 sodelavcev, kot je dodal poslovodja  Carthaga GmbH in direktor Carthaga d.o.o. Klaus Voggel, pa je pri dobaviteljih, ki delajo izključno za Carthago, zaposlenih še okoli 160 delavcev. Podjetje v Odrancih je v lanskem letu ustvarilo 90,2 milijona prihodkov, od tega dobrih 3,1 milijona dobička, ki ga po besedah poslovodje Carthaga GmbH Johannesa Stumppa v celoti investirajo v Sloveniji. V preteklem letu večjih gradbenih posegov niso izvajali, so pa nabavili dva nova CNC lesno-predelovalna centra, novo lepilno napravo, predelali pa so tudi področje predmontaže. Za prihodnje poslovno leto ob zmanjšanem povpraševanju po avtodomih na evropskem tržišču napovedujejo le majhno rast.

Od leve proti desni: Klaus Voggel, prokuristka Sandra Županec-Antolin in Johannes Stumpp

V prihajajočem poslovnem letu nova hala in 80 novih delovnih mest

V preteklem letu večjih gradbenih posegov ni bilo, kot pa je napovedal direktor Voggel, ob obstoječih poslovnih površinah v prihodnjem poslovnem letu 2013/2014 načrtujejo tretjo investicijsko fazo, ki bo obsegala izgradnjo nove proizvidne hale s skladiščem v skupni površini 4.000 kvadratnih metrov ter dodatne parkirne površine. Pričetek investicije, ki je ocenjena na štiri milijone evrov, je planiran za letošnji avgust, z investicijo pa bi Carthago na novo zaposlil dodatnih 80 delavcev.

Proizvodna hala Carthaga v Odrancih

V Nemčiji nov Carthago City

Ob predstavitvi poslovanja podjetja Carthago v Odrancih pa so na tiskovni konfrenci predstavili tudi novosti, ki jih je Carthago izvedel v Nemčiji, kjer izdelujejo avtodome višjih cenovnih razredov. Svoji dve dosedanji proizvodni lokaciji v Nemčiji so združili v novozgrajeni centrali Carthago City v Aulendorfu. Na zemljšču v skupni velikosti 100.000 kvadratnih metrov se po novem nahaja več kot 26.000 kvadratnih metrov uporabnih površin z novim servisnim centrom, proizvodnimi halami, razstavnim prostorom, upravo in parkirišči.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.02.2013 ob 8:21 razum gost

      Lahko bi še kaj napisali o tem, kako podjetje ravna z delavci. Sramota je, da podjetje ki se ima za uspešno, kuje dobičke in širi proizvodnjo, z delavci ravna kot z drekom. Izkoriščajo zakon in delavce menjavajo kot gate, vsaki mesec neki novi pridejo in odidejo...

      38 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.02.2013 ob 8:35 odrančar gost

      Hm zanimivo, ka do palik zaposlovali na novo, ali nišče pa ne piše o ton, kelko delavcev so že odpustili. Se pravi najprle lepo pokasejrajo za nove delavce, da jim pa pogodbe dol prijdejo, pa jih lepo po domače v rit brsnejo... No upam saj ka delavci majo bar plače na rok, nej kak delavci v gradbenoj panogi.

      27 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.02.2013 ob 9:39 gost gost

      majo vse pogoje za to delo....

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.02.2013 ob 9:41 brezposeln gost

      Res je, kar se tiče delavcev, menjavajo jih NON-STOP in izkoriščajo subvencije države. Do sedaj so prejeli od državnih institucij 2.857.052,47€ :vir SUPERVIZOR! kar pa ni malo denarja. Tudi na zemljiški knjigi imajo čez 3 mil. eur knjiženega zemljiškega dolga! Tudi to je treba povedati. Lahko bi plačali delavce veliko bolje in manj zaposlovali po vezah oz. pod mizo! Kljub vsemu čestitke.

      19 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.02.2013 ob 11:40 smrkci gost

      Carthago je podjetje,ki z delavci ravna tako,kot so v preteklosti belci ravnali z črnci,in vsi delodajalci v državi .Zato je pa kriv zavod za zaposlovanje in zakonodaja.Sem pa 100% da de še slabše zanas delavce.

      17 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.02.2013 ob 12:27 brezposelni gost

      Ja vam povem mojo izkušnjo s carthagojem: poslal 6 prošenj in na eno dobil odgovor-niste primeren kanditat,po čem sklepajo nevem. Ja res je kasirajo samo od zavoda,delavce imajo 3-mesece za dva tedna odpustijo in spet prijavijo in lepo pokasirajo.... Ja pa tudi vem da so zelo nesramni do delavcev. Ja tako lahko poslujejo,ko jim država samo naklada v kovčke,aja o dolgovih...pa bolje biti tiho. Pa še to po neuradnih virih sem slišal da že gradijo hale v Rusiji ali kje.

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.02.2013 ob 14:33 miki gost

      kak vas je nej sran?? glavno ka si pa žepe napunite...

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.02.2013 ob 15:07 gostja gost

      Ka ste vsi tak negativni? Imeti zaposlitev je danes privileg.

      6 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      27.02.2013 ob 17:13 jack gost

      Ja, meti zaposlitev je rejsan privilegij danes samo biti suženj na minimalci za par mesecev je pa nej privilegij.

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      28.02.2013 ob 7:04 sobočanec gost

      Pa ka še ges pristavin svoj piskerček Gospod brezposelni: Ge san poslo samo eno ponudbo za delo v srejdo naslednji petek san že delo.-VERJETNO NISI PRIMEREN KANDIDAT- smrkec- kda te vi na DO-BO-ji delali normo te mogouče se nneboš počujto kak črnec, daj nekaj firmi pa de firma dala tudi tebi. Res je ka se malo preveč zaposluje pa odpušča, vendar za to niso krivi gospa Županec, gospod zimerman, ter nenazadnje vsi vodji in majstri, za to so krivi tisti, ki ste jih izvilii na volitvaj. Ne odobravam tega početja, vendar bili bi neumni, če nebi izkoristili danega od države. ZASTONJ DELAVEC. Edini strošek je malica. Da plače mamo niso glih nevem kako dobre, vendar so vedno na datum invsak mesec, kar je najbolj pomembno. Što je že menjo kakšno službo ali dvej lejko povej ka je nej tak slabo v našoj firmi kak eni ŠKODOŽELNEŽI pijšete. Če je pa tak slabo kak pravite, JA KA PA TE V BOŽJOJ MATERI DELATE V TAK SLABOJ FIRMI, ITE DRUGAN NA BOUKŠE, SAJ PA NEJSMO SUŽNJI.

      18 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      28.02.2013 ob 21:53 nizko gost

      ja chartago je firma ki te ma , tak dugo ka s e ne oglasis , ce pa kaj poves po pravici majstri si pa ze v pisarni na razgovor in opomin, cez dva mesca te pa vec nega , mahstri so pa taksni ka menje znajo kak delavec ,ta firma je niti nej poleg mure bejzla nej ka bi bila tak dugo,cez 2 leti de tu v odrancah pustoovscina , ali pa bolnica za zivce, suznji so delavci in bojo , za 570 eur z bozicnico na mesc ,sramota jansa in njegova vlada,

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      07.03.2013 ob 12:15 limona gost

      Res je,da zelo izkoriščajo delavce... če imaš poznanstvo ostaneš, če pa ne pa si na cesti. Sem delala dva meseca preko usposabljanja, država mi je plačala 480 eur plače in nekaj za prevoz. Malico so mi dali oni. Nato so mi še podaljšali za nekaj mesecev in pokasarirali. Potem pa zopet nazaj na zavod. Vse je kriva država, da podpira delodajalce

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      10.03.2013 ob 11:51 jaz tudi gost

      ma kaj janša, drnovšek je tak zakon naredil, in oni (nemaci) ga poznavlejo bolje kak naša sociala, ki jim denar devle. tudi sam v litiji pr privatniku krepko devlem in sranje prenašam. tota bjonda ma lepe gnarce.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      20.03.2013 ob 10:58 Prekmurec gost

      Ne razumem vas ljudi tu. Ves čas jamrate,vsem je slabo in na koncu je kriv Janša. Pa delvci se borite za pravice skupno, kje mate sindikate itd... Če se tolko menjavle ljudi, potem kvaliteta tudi mora padat, Zavod za zaposlovanje pa je itak umetna tvorba , ki sam denar kasira in za nič ni pristojna.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      31.05.2013 ob 19:10 gost- razočarani gost

      tudi jaz bi rad napisal par vrstic , kako se dela z delavci. zaposlen sem bil 2 leti skoz so mi podalšali po 3 mesece, mi obljubljali da me bodo sprejeli za nedoločen čas.me hvalili kako sem dober ter priden delavec.dajali so mi moč in voljo.delal vse še druga dela ki niso bila moja.ko pa je prišel datum, da bi me morali vzeti za stalno pa so me poklicali v pisarno in samo rekli da mi prenega delovno razmerje.bil sem jezen, razočaran da nisem mogel dogo k sebi. potem pa še naj kdo reče kako lepo se dela z delavci v tem podjetju

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      06.01.2015 ob 13:08 dule gost

      jaz pa bi rad delal v tej tovarni pa me nocejo.moj moto je red in disciplina,ki jo zahtevajo nadrejeni.lp vsem zaposlenim

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      06.01.2015 ob 16:42 lajči gost

      Res je vsega tega kriv Janša kaj se dela z delavci v Odrancih.Ker on dirigira vsemu temu in kumonisti iz Murgel banda. Jaz sen delo pet mesecev in dober delavec pa so me odpustili in vzeli drugega slabšega delavca na moje mesto in to zaradi poznanstva kumonajzarov.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      06.01.2015 ob 19:48 gost

      Lajči , tij si kreten na kubik !!! tij nemaš pojma o državnoj uredijtvi !

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      06.01.2015 ob 20:34 lajči gost

      gost@ tij si dičak še pa ne razmiš ka lehko tej kumonajzari še delajo lovke majo razpredene vse povsod.MURGLE svoje še delajo

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.