https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Ta teden posvečen boju proti raku

06.03.2013 ob 15:00  

Letos bodo v tem tednu prestavili zmote in dejstva o raku, saj je geslo tedna boja proti raku »Dejstva o raku – spoznajte resnico«.

 

Vsako leto v Sloveniji za rakom zboli obrog 12.000 ljudi, umre pa jih približno 6000. Glede na trende lahko pričakujemo, da bo med rojenimi leta 2009 za rakom do 75. leta starosti zbolel eden od dveh moških in ena od treh žensk. Najpogostejši rak pri moških v Sloveniji je rak prostate, pri ženskah pa rak dojk. Prav tako so zelo pogoste oblike raka pri nas kožni rak, raki debelega črevesa in danke ter rak pljuč.

Dandanes je mogoče številne oblike raka zdraviti in tako diagnoza rak ne pomeni smrtne obsodbe. Zato je pomembno, da ljudje ne odlašajo z obiskom zdravnika, če opazijo znake ali težave, ki bi lahko pomenile začetek rakave bolezni, saj je v večini primerov lažje zdraviti zgodnje oblike raka, kot raka v pozni fazi.

Foto: www.sxc.hu

Rak ne izbira in prizadene ljudi vseh starosti in vse socialno-ekonomske skupine. Rak sicer ni samo problem zdravstva, pač pa celotne družbe, saj ima daljnosežne posledice za družbeni in gospodarski razvoj. Za rakom po svetu umre več kot za virusom HIV, tuberkulozo in malarijo skupaj.

Vir: STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.