https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Prometni prekrškarji bodo v prihodnje plačali kazen tudi na obroke

06.03.2013 ob 11:38  

Poslanke in poslanci so včeraj z 78 glasovi za in enim proti potrdili novelo zakona o prekrških, ki med drugim uvaja možnost plačila globe za prometne prekrške na obroke ter skrajšuje čas, po katerem se kršiteljem brišejo kazenske točke, s treh na dve leti. Prav tako administrativno razbremenjuje policiste, saj poenostavlja postopke.


Novela poleg tega uvaja večjo možnost izrekanja opozoril pri prekrških neznatnega pomena. Določa tudi, da v primeru, ko je od ugotovljenega prekrška s tehničnimi sredstvi, s katerim posameznik ni bil seznanjen, minilo več kot 30 dni, postopka ni več mogoče začeti. Novela obenem olajšuje čezmejno izmenjavo podatkov o prekrških z ostalimi državami EU.

FOTO: arhiv Pomurec.com

V včerajšnji predstavitvi stališč poslanskih skupin so novelo podprli v večini poslanskih skupin. Poslanci so izpostavljali zlasti rešitve, ki zmanjšujejo represivnost ukrepov pri prekrških, ki niso bistvenega pomena za zagotavljanje prometne varnosti. Spet drugi pa so svarili pred prepogostim spreminjanem zakona o prekrških, saj to otežuje delo tistih, ki morajo delati na podlagi tega zakona.

STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.03.2013 ob 11:34 CAR gost

      Poslanci so CARJI !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.