https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

V Gornji Radgoni podpisali pogodbo za gradnjo širokopasovnega omrežja

Gornja Radgona, 30.03.2013 ob 8:30  

Včeraj, 29. marca 2013, je bil v Domu penine podjetja Radgonskih goric d.d. v Gornji Radgoni, izveden svečan podpis Gradbene pogodbe za gradnjo Odprtega širokopasovnega omrežja v KS Negova, KS Spodnja Ščavnica in KS Spodnji Ivanjci.

Pogodbo sta podpisala župan Občine Gornja Radgona, gospod Anton Kampuš in direktor podjetja GVO d.o.o., gospod Edo Škufca. Prisotni so bili sodelavci – člani projektne skupine Občine Gornja Radgona in pristojni za operativno izvedbo projekta s strani podjetja GVO d.o.o..

Izgradili bodo omrežje v dolžini cca. 110 km

Projekt »Gradnja, upravljanje in vzdrževanje odprtega širokopasovnega omrežja v KS Negova, KS Spodnji Ivanjci in KS Spodnja Ščavnica« je projekt Občine Gornja Radgona, ki se bo izvajal na območjih krajevnih skupnosti, kjer so problemi z dostopnostjo do širokopasovnih storitev največji. Z deli bodo predvidoma pričeli v aprilu, do konca septembra pa naj bi se izgradilo odprto optično omrežje v dolžini cca. 110 km. 

Sredstva za izvedbo projekta je Občina Gornja Radgona pridobila iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Ocenjena vrednost projekta je 1.382,354,44 EU brez DDV.

S projektom se bodo pokrila področja t.i. belih lis, ki predstavljajo območja, kjer ob času prijave na javni razpis širokopasovni priključki niso omogočeni, oziroma območja, kjer novi interesenti nimajo možnosti pridobitve širokopasovnega priključka, četudi na tem območju že obstajajo posamezni širokopasovni priključki in območja, za katera je na dan objave javnega razpisa s strani operaterjev izkazan neobstoj komercialnega interesa.

Do sofinanciranja upravičenih 462 gospodinjstev

Iz opravljene analize iz leta 2010, ki jo je pripravilo takratno Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo glede pokritosti širokopasovnih priključkov na gospodinjstvo na območju naštetih krajevnih skupnosti izhaja, da je na območju KS Negova, KS Gornji Ivanjci in KS Gornja Ščavnica skupaj 461 gospodinjstev, ki so po podatkih ministrstva upravičena do sofinanciranja s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in kjer širokopasovni priključek ni omogočen, zato bo tem gospodinjstvom občina Gornja Radgona preko ukrepa 321 Osnovne storitve za gospodarstvo in podeželsko prebivalstvo za leto 2010, omogočila izgradnjo odprtega širokopasovnega omrežja.

Z vzpostavitvijo odprtega širokopasovnega omrežja elektronskih komunikacij v KS Negova, KS Spodnji Ivanjci in KS Spodnja Ščavnica, se bodo v občini Gornja Radgona odprle nove možnosti za inovacijo in kreativnost na podeželju, prebivalcem pa kakovostnejše življenje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.03.2013 ob 15:06 Milena gost

      Najlepša ti hvala, dragi moj!

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.03.2013 ob 15:47 gost--gost gost

      O joj tam so pa daleč še za civilizacijo .Kampuš jim bo sedaj ureda zadeve in zalužil bo tudi

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.04.2013 ob 0:12 net gost

      Sto let za leseno žlico. In to bi naj bila prilika, da se nazdravlja. Ljudje bi že davno morali rečti GOTOF JE! Podjetju, ki investira bi moralo biti v interesu, da zgradi kablovje, da se lahko čimveč ljudi priključi, ker se potem kasira naročnina. Zato, ker se razmišlja na način, kot je prikazano v gornjem članku, smo pa tam kjer smo in Slovenija propada. Vsak bi samo neka nepovratna sredstva in velike zaslužke. Enkrat se mora to končati. Ne vem, kdaj bo raji kliknilo v glavi, ker se mora zgoditi konkretni miselni preskok. No, dokler bodo rdeči na oblasti, se nam slabo piše.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.