https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ŠPORT

Vedran Vinko vpoklican v mlado reprezentanco

Lendava, 05.10.2010 ob 16:06  

Uspešno nastopanje Nafte v prvi ligi ni neopaženo. To potrjuje vpoklic Vedrana Vinka v mlado reprezentanco, ki ga je sam po dobrih predstavah letos tudi po tihem pričakoval. V reprezentanco se vrača po dveh letih.

Še dva kroga nazaj je bila lendavska Nafta vodilno moštvo lige, sledila pa sta dva poraza in vrnitev na tretje mesto na prvenstveni lestvici. "Bili smo v dobrem naletu, zdelo se je, kot da nas nihče ne more ustaviti, ampak potem je prišla izključitev proti Primorju. Po njej nam je šlo vse narobe in smo tisto tekmo tudi izgubili, čeprav smo bili igralci trdno prepričani, da jo bomo dobili. Tudi proti Olimpiji smo zapravili zadetek prednosti in na koncu izgubili 2:3. Premor nam bo prav prišel, da se zberemo in potem igrali naprej v zmagovalnem ritmu," meni 20-letni napadalec Vedran Vinko.

Pomemben člen lendavskega moštva

Vinko igra v letošnji sezoni pomembno vlogo v vrstah Lendavčanov, saj je eden od sedmih igralcev, ki je doslej zaigral na prav vseh tekmah. "Trudim se, da upravičim zaupanje trenerja, da vsako tekmo čim boljše odigram. Mislim, da mi je to do zdaj tudi uspevalo, čeprav sem v zadnjem času prenehal dosegati zadetke. Važno je, da ima ekipa dobre rezultate in da sam igram v njej pomembno vlogo," skromno pravi Vinko.

Nezanemarljiv je tudi podatek, da je mladi napadalec dosegel že tudi štiri zadetke in med drugim deli četrto mesto na lestvici strelcev recimo z Marcosom Tavaresom in Damirjem Pekičem. "Na začetku je kazalo boljše, ko sem dal v šestih tekmah štiri zadetke. Mislil sem, da bom nadaljeval v tem ritmu, ampak se mi je to zaustavilo. Sem pa zadovoljen na drugi strani, da se je moja igra izboljšala. Do tega je najbrž pripomoglo dejstvo, da sem se sprostil in zdaj dobivam mnogo več dvobojev ena na ena in nato dobro asistiram. To me veseli, zadetki pa upam da še pridejo," pravi Vinko.

Po dveh letih se vrača v reprezentanco

Dobre predstave v dresu edinega pomurskega prvoligaša niso bile spregledane niti na Nogometni zvezi Slovenije. Tako je selektor mlade reprezentance Tomaž Kavčič v novo generacijo reprezentantov za tekmo za prijateljsko tekmo z Madžarsko vpoklical tudi Vinka, ki se na ta način po dveh letih vrača v reprezentanco. Je bil nad pozivom presenečen? "Nad pozivom sem bil presenečen, čeprav sem po tihem to tudi pričakoval. Zelo sem vesel, da bom spet dobil priložnost, obenem pa čutim tudi obvezo, da izpolnim to pričakovanja in da ostanem v reprezentanci tudi v prihodnje," pravi Vinko, ki je nazadnje pred dvema letoma igral za reprezentanco do 19 let. "Takrat sem tik pred začetkom kvalifikacij izpadel iz reprezentance. Razlog mi ni znan, saj sem kandidiral za prvo enajsterico, čez noč pa me ni bilo niti med trideseterico. Bil sem zelo razočaran, ker me ni bilo več zraven," pojasnjuje Vinko.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.