https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ŠPORT

Mladi Muraš v reprezentančnem boju za evropsko prvenstvo

06.10.2010 ob 20:34  

Do torka, 12. oktobra, bo v Murski Soboti in v Lendavi potekal kvalifikacijski turnir reprezentanc do 19 let za nastop na evropskem prvenstvu leta 2011. Barve Slovenije bo zastopal tudi Žiga Kous iz Mure 05.

Na kvalifikacijskem turnirju bodo poleg Slovenije sodelovale še Nizozemska, Slovaška in Malta. "Trenutna reprezentanca do 19 let lahko stori dober rezultat. Sposobni smo se uvrstiti naprej, to pomeni, da osvojimo vsaj drugo mesto v skupini," pravi Žiga Kous iz Mure 05, ki je eden od osemnajstih igralcev, na katere računa selektor Borut Jarc.

"Tulipane" so že spoznali

Prvi nasprotnik mladih Slovencev bo Nizozemska, s katero se bodo jutri ob 19. uri pomerili v Lendavi pod žarometi.  "Strokovno vodstvo nam je že dalo podatke o Nizozemski, tako da smo na jutrišnjo tekmo že pripravljeni. Vsak igralec že ima svojo nalogo, ki jo more opraviti, tako da če bomo dali od sebe stodvajset odstotkov na tekmi, lahko Nizozemce premagamo," pravi Kous, ki pri murskosoboškem drugoligašu redno igra in je za zdaj tudi zadovoljen s potekom sezone. "Na začetku sezone smo imeli finančne težave, vendar smo z dobrim delom predsednika vse to nanoknadili. Zadnje čase kažemo tudi dobre igre, tako da sem kar zadovoljen," je o poteku sezone povedal Kous.

Sanja Španijo, zadovoljil pa bi se tudi z nemško drugo ligo

Desni bočni nogometaš, ki bo 27. oktobra dopolnil 18 let, je v svoji karieri poleg Mure igral še za Tišino, ima tudi višje cilje od druge slovenske lige. "Moje ambicije so tako kot od vsakega nogometaša odnesti čim več od nogometa in nekoč zaigrati v tujini. Če bi lahko izbiral, bi najraje igral v Španiji, realno pa bi bil zadovoljen recimo s slovensko prvo ligo ali nemško drugo ligo," pravi Kous.

Osemnajsterica, ki bo branila slovenske barve

Borut Jarc bo na kvalifikacijskem turnirju računal na naslednje igralce: Jug Ažbe, Derviševič Amir, Valenčič Filip, Vrhovec Blaž (vsi Interblock), Ploj Alen, Osmanaj Liridon (oba Maribor), Bratanovič Elvis, Klinar Denis (oba Rudar Velenje), Vrečko Dejan, Roškar Marko (oba Drava), Zamernik Gregor (Šimer Šampion), Stančič Dino, Jelenič Enej (oba Koper), Lenošek Martin (CM Celje), Žiga Kous (Mura 05), Popovič Aleksander (Hit Gorica), Petek Timotej (Aluminij) in Mitrovič Nemanja (Bologna, Italija).

Razpored tekem:

7.10. ob 19.00 (Lendava) – Nizozemska : Slovenija
7.10. ob 15.00 (M. Sobota) – Slovaška : Malta

9.10. ob 15.00 (Lendava) – Nizozemska : Malta
9.10. ob 15.00 (M. Sobota) – Slovenija : Slovaška

12.10. ob 15.00 (Lendava) – Slovaška : Nizozemska
12.10. ob 15.00 (M. Sobota) – Malta : Slovenija

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Milanista
      07.10.2010 ob 0:38 Milanista

      Mura ma zadnje čase nekšo redno valilnico talentov, samo tak dale.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.