https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ŠPORT

Težave s poškodbami, a v soboto šteje le zmaga

Murska Sobota, 07.10.2010 ob 15:00  

Prejšnji konec tedna se je pričela nova odbojkarska sezona, izkupiček Panvite-Galex po dveh krogih pa je polovičen. Na prvi domači tekmi računajo le na zmago.

Murskosoboški odbojkarji so v preteklem letu v prvenstvu osvojili peto mesto, v pokalnem tekmovanju pa so izgubili z državnimi prvaki ACH Volley z Bleda. Tudi v letošnji sezoni ciljajo podobno visoko, v ta namen so se tudi okrepili s tremi mladimi igralci. Novi igralci so Milan Mijalković iz Srbije, Uroš Pavlović, ki je doslej igral košarko, in Žiga Zupanc. V klubu so ostali vsi igralci razen Zorana Paviča. "V ligi se želimo uvrstiti med prve štiri, kar bi pomenilo v drugem delu sezone priključitev tako imenovani modri skupini, kjer bosta nastopala tudi udeleženca Interlige ACH Volley in Salonit. Cilj v modri skupini je uvrstitev v polfinale končnice. Kar se tiče pokalnega tekmovanja, se že v četrtfinalu srečamo s Salonitom, tako da je možno vse," pravi trener in športni direktor Dejan Fujs.

V soboto ne pričakujejo ničesar drugega razen zmage

v prvem krogu so pomurski odbojkarji gostovali v Kranju ter z 0:3 izgubili s Astec Triglavom, v včerajšnjem drugem krogu pa so v Novem Mestu s 3:0 premagali Krko. "Prvo tekmo smo odigrali slabo, za to pa imamo tudi objektivne razloge. Imamo štiri poškodovane igralce, zato moramo le-te čimprej sanirati, da bomo lahko nastopili v najmočnejši zasedbi. To nam recimo ni uspelo na niti eni pripravljalni tekmi in zato se še iščemo," pojasnjuje začetek sezone Fujs. Prva domača tekma jih čaka že v soboto ob 19. uri, ko se bodo v dvorani prve osnovne šole v Murski Soboti pomerili proti Mariboru. "Morali bi zmagati, drugo niti ne pričakujemo," pravi Fujs.

Ne bodo nastopali v evropskem pokalu

Z uvrstitvijo v finale pokalnega tekmovanja, kjer so izgubili proti kasnejšim državnim prvakom Blejčanom, so si priigrali tudi možnost igranja v evropskem pokalu, čemur pa so se odpovedali. "V evropski pokal se nismo prijavili, deloma tudi zaradi finančnih sredstev. Na takšen zalogaj še nismo bili pripravljeni, zato nismo želeli riskirati. Bomo pa to skušali speljati v letošnji sezoni, v kolikor se bomo uvrstili v katerega od evropskih pokalov," je pojasnil odločitev kluba Fujs in dodal, da bo namesto njih v Evropi igral Calcit Kamnik.

Preberite tudi: Odbojkarji Panvite Galexa slavili na Dolenjskem

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. anch
      07.10.2010 ob 15:21 anch

      Dečki telko gledajte ka zmagate, vas pridemo gledat :).

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.