https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Delavcem Mure danes polovica marčevske plače

Murska Sobota, 26.04.2013 ob 10:10  

Polovica plače za mesec marec naj bi bila že na poti na račune delavcev Mure. V kolikor do konca prihodnjega tedna ne bo nakazan preostanek plače, zaposleni napovedujejo celodnevno stavko.


Polovica marčevske plače, okoli 300 evrov na delavca, je na bankah, takoj ko ga razknjižijo, bo šel na račune delavcev, je potrdila predsednica Sindikata Aha Mure Jolanka Horvat. Preostanek plače pričakujejo do konca prihodnjega tedna, sicer bodo 6. maja izvedli celodnevno stavko.

»Danes v podjetju ne bo nobenih razprav, v ponedeljek in torek bomo normalno delali, v petek, po praznikih, pa imamo dela prost dan. Na delovna mesta se bomo vrnili v 6. maja, ali bomo delali ali stavkali, pa je odvisno od tega, ali bomo imeli na računih preostanek plače,« je povedala Horvatova. Po njenem se take razmere ne morejo nadaljevati v nedogled, če pa se bodo, potem se morajo lastniki odločiti, kako naprej. Sindikat pa si želi, da bi se kljub zmanjšanim naročilom ohranila vsa delovna mesta in da bi ostalo čim več zaposlenih, vendar se o tem z vodstvom za zdaj ne pogovarjajo.

Generalni direktor Aha Mure Matjaž Hudopisk je v sredo pojasnil, da razumejo stisko zaposlenih in da delajo vse, kar je v njihovi moči, da bi čim prej zagotovili denar za plače in nadaljnje normalno poslovanje. »Dejstvo je, da bodo zaradi upada naročil v panogi potrebni določeni ukrepi, kakšni, je v tem trenutku težko napovedati, glede odpuščanja pa smo se s sindikatom dogovorili, da se, dokler ne dobijo plač, o tej temi ne bomo pogovarjali,« je povedal Hudopisk.

STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. smrt
      26.04.2013 ob 17:57 smrt

      Plače na obroke vsi znamo ka to pomeni umiranje tovarne na obroke .

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.05.2013 ob 15:31 ha gost

      druga polovica pa 10 maja , če sploh?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.05.2013 ob 15:43 srbija d.o.o gost

      tako je vsi poprej lažejo ena te ista pesem sram jih je lehko.....

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.05.2013 ob 17:32 gost gost

      poglejte na 24 ur novice pa boste vdli kaj je z današnjo plačo sramota

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.05.2013 ob 18:02 gost 15 gost

      tou pa je mnenje ljudi drugod po sloveniji o sindikatu v muri : rekli so da če danes ne bo plače potem bo stavka v ponedeljek ? Haha Pomeni so popustili. In če v sredo drugi teden ne bo plače bodo rekli da plačajo naslednji teden pa bodo spet preložili stavko. Neki čudni sindikat.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.05.2013 ob 18:59 fata d.o.o gost

      Ja to je taki sndikat kot bi ga voter prifudo vsi se en drugomi smejejo pa zobe kazejo ja saj bo drugi teden placa zato ka so partneri nekse dukomente zalozili in peneze v sbijo poslali to pa zdaj opet traja cakati je trebej jaja kot odmrtvega konja prdec .

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.05.2013 ob 11:45 indašnje muralist gost

      Se opravičujem,če sem užalil g.Jolanko.To sklepam po brisanju moje debate na forumu. Resnica boli-pravijo-ali ? Jepa skrajno nekorektno,da je zbrisan samo moj kometar ! Forum je pač forum-uredništvu pomurca pa predlagam,da ga enostavno ukinejo.Pa brez zamere !

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      06.05.2013 ob 20:34 ALFA gost

      Gost muralist,zakaj bi ravno tvoj komentar nekdo ukinil,saj drugi še hujše pišejo ,pa sploh nevejo kaj pišejo ampak to je tako da vsak za napake obtožuje druge samo ne prave krivce.TEj g,Jolanki ste toliko grdega pisali govorili grde besede,kako bi se vi počutili če bi nekdo ovas tako pisal ter govoril .Vedno si najdete nekoga ki ga tolčete pa če je kriv ali ne .Krivi so lastniki ter njihovi direktorji,ker oni nabavljajo delo ter dajejo plače.Fata komi pa te tij zobe kažeš,direktoran,še dozdaj si nej pravla ka so zato krivi lastniki ter poslovodstvo,te te dobro plačajo ka kriviš sindikat za plače delo,ka te tebi davle privas delo pa plače sindikat.Te je to samo privas pa nikjer drugje v Evropi.Te bi mogli biti vsi pri vas zaposleni ka so zanikoj nej krivi direktori,ter lastniki te ste vi tan sami geniji udri po sindikati ,vsi ostali pa so bogovi.Pa brez zamere.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.