https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ŠPORT

Pucončanke so favoritke, a Sobočanke se ne bodo dale

08.10.2010 ob 15:44  

To soboto se v Puconcih obeta pomurski ženski odbojkarski derbi. V taboru ŽOK Puconci in DŠR Mursko Soboto smo preverili, kako je z njihovo trenutno pripravljenostjo in kakšna so pričakovanja od jutrišnje tekme, ki se bo začela ob 19. uri.

Začenja se nova sezona v drugi slovenski odbojkarski ligi za ženske, v njej pa so se ŽOK Puconcem ponovno pridružile DŠR Murska Sobota.

Kakšna je pripravljenost moštva?

»Moštvo je relativno dobro pripravljeno, imeli smo mesec in pol kvalitetnih priprav. Od tega smo en teden preživeli na Pohorju, kjer je bila v ospredju telesna priprava. Septembra smo trenirali vsak dan, odigrali smo tudi kar nekaj tekem, recimo štiri s prvoligaškimi ekipami, kjer smo se uspešno kosali. S pripravo ekipe sem zadovoljen,« meni trener ŽOK Puconec Bojan Novak.

»V ekipi imamo nekaj zdravstvenih težav z igralkami, drugače pa tiste, ki so dale skozi celotne priprave, so v redu pripravljene na prve tekme. Prijateljskih tekem smo odigrali kakšno premalo, zato pripravljenost ni še optimalna,« pa pravi trener DŠR Murske Sobote Davorin Čeleš.

Sobočanke z zdravstvenimi težavami, Pucončanke stavijo na novo okrepitev

»Naša ekipa se že od avgusta zavzeto pripravlja na letošnjo sezono. Žal se ravno na začetku prvenstva srečujemo s številnimi zdravstvenimi težavami ter službenimi in študijskimi obveznostmi naših igralk, zato morda pripravljenost ekipe kot celote ni na želeni ravni,« pravi kapetanka murskosoboških odbojkaric Katja Rogan.

»Pred začetkom sezone smo opravili  dve mesečne priprave, vse do danes smo tako trenirale vsak dan. Med drugim smo štiri dni preživele na mariborskem Pohorju, kjer smo trenirale celo dva krat na dan. Kondicijsko pa tudi tehnično smo tako po mojem mnenju zelo dobro pripravljene, ekipo pa smo letos okrepili z novo igralo, centralno blokerko Tamaro Borko, ki je dodaten adut,« je povedala puconska kapetanka Ana Prapotnik.

Prisotni bodo trema, stres in pritisk

Žreb je želel, da se obe pomurski moštvi v ligi srečata že v prvem krogu. Kluba sta se v septembru že pomerila na prijateljski tekmi, ko so relativno "lahko" zmagale Pucončanke. Tokrat zagotovo ne bo tako enostavno …

»Naši cilji letos so dokaj visoki, videli pa bomo, kaj bo prinesla realnost. Prva tekma bo res lokalni derbi, kjer že zaradi domačega terena ciljamo na zmago. Po mojem mnenju smo realno boljši, vendar na derbijih je vsaka tekma za sebe. Tu so prisotna čustva, trema in stres, tu so navijači, tako da se lahko zgodi karkoli, kljub vsemu pa računamo na zmago,« pravi Novak.

»Že na začetku imamo derbi z ŽOK Puconci, ki ima višje cilje od nas. Nam je cilj sredina lestvice, morda peto mesto, Puconci pa ciljajo na vrh lestvice, tako da so prav gotovo oni favoriti, poleg tega pa so še domačini na tej tekmi. Mi igramo točko za točko, upamo na kakšen set ali kaj več, tako da se pustimo presenetiti,« pravi Čeleš.

Pričakuje se odlično vzdušje

»Kljub temu, da naša pripravljenost še ni optimalna, pričakujem, da bomo v soboto z borbeno igro prikazale dobro odbojko. Verjamem, da bodo gledalci pripravili odlično vzdušje, v katerem je vedno užitek igrati. Kakršnokoli napovedovanje rezultata je vedno nehvaležno. Zagotovo je okrepljena puconska ekipa favorit srečanja, Sobočanke pa bomo poskušale prikazati čim boljšo igro. Če bo to dovolj, bomo videli,« pravi Roganova.

»Seveda ta uvodna tekma ne bo lahka, saj so Sobočanke močne nasprotnice, vedno pa je pri takih tekmah prisoten tudi pritisk, ki ga prinaša s sabo domači derbi. Vsekakor je motivacija pred sobotno tekmo velika in prepričana sem, da bomo pustile srce na igrišču. Tako mislim, da tudi dober rezultat ne bo izostal,« meni Praprotnikova.

Oglejte si tudi fotografije iz letošnje prijateljske tekme obeh ekip, v kateri so slavile Pucončanke:

Puconske odbojkarice boljše od Sobočank

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Milanista
      08.10.2010 ob 19:31 Milanista

      Go Puconci go:P

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.