https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Previdno s kurjenjem kresov

30.04.2013 ob 9:30  

Danes zvečer bodo po vsej  državi zagoreli kresovi, ob tem pa na Upravi RS za zaščito in reševanje organizatorje javnih prireditev ter vse, ki bodo v naravnem okolju kurili kresove, opozarjajo na previdnost.


Kot že tradicionalno, na predvečer mednarodnega praznika dela, bomo zvečer spet zakurili kresove. Vrstili se bodo glasbeni nastopi, govori sindikalnih predstavnikov, kresovanja pripravljajo tudi Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS), mnoge prireditve pa sledijo tudi na praznični dan.

Ob kurjenju kresov obstaja velika nevarnost povzročitve požara, zato na Upravi RS za zaščito in reševanje opozarjajo na varnost, ki vključuje zavarovanost kurišč z negorljivimi materiali, kot so pesek, kamni, opeka ali kovina, oddaljenost od gozda vsaj 50 metrov, kurjenje pod nadzorom ter gašenje kurišč z negorljivimi materiali.

V primeru vetrovnega vremena odsvetujejo kurjenje kresov, v primeru požara pa opozarjajo na nujnost takojšnjega obvestila na pristojni center za obveščanje na telefonsko številko 112. 

Vir: STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.04.2013 ob 10:11 Zoran ma pa nove zobe gost

      Kaj praznujemo 1. maja?j

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.