https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Fotograf Branimir Ritonja razstavil portrete mariborskih umetnikov

Gornja Radgona, 09.05.2013 ob 10:00  

Včeraj je v Kulturnem domu v Gornji Radgoni potekala otvoritev razstave »Portreti mariborskih umetnikov« fotografa Branimirja Ritonje. Razstavo sta pripravila Foto klub Proportio divina Gornja Radgona in Zavod za kulturo, turizem in promocijo Gornja Radgona.

 

Razstavo je odprla mag. Norma Bale, direktorica Zavoda za kulturo, turizem in promocijo Gornja Radgona. V pozdravnem nagovoru je med drugim tudi čestitala Ivu Borku za njegovo izvolitev na funkcijo predsednika Fotografske zveze Slovenije.

Ivo Borko je v svojem nagovoru predstavil dosežke in številne razstave Branimirja Ritonje skozi leta njegovega ustvarjanja. Kot je povedal, umetnik ni poklicni fotograf, temveč fotograf po srcu. Svojo umetniško žilico je predstavil na več kot 600 skupinskih in 43 samostojnih razstavah doma in na tujem, prejel več kot 100 nagrad, med drugim tudi plaketo Francoske fotografske zveze (1997), Plaketo Zveze kulturnih društev Maribor (2006) in Glazarjevo nagrado z listino (2012). S fotografijo se je začel ukvarjati že v rani mladosti, ko je pri desetih letih dobil svoj prvi fotoaparat. Je aktualni predsednik Foto kluba Maribor in umetniški vodja Fotogalerije Stolp.

Podrobneje je razstavo Branimirja predstavila Štefi Praprotnik, članica Foto kluba iz Gornje Radgone, Ritonja pa je s prisotnimi delil nekaj doživetij z umetniki, med tem, ko so njihovi portreti nastajali.

Razstavo je popestril nastop učenke zasebne glasbene šole Maestro iz Gornje Radgone.

Razstava Branimirja Ritonje v Foto klubu Gornja Radgona bo odprta do 5. junija 2013, sicer pa klub skozi leto vsako leto pripravi tri do štiri fotografske razstave.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.