https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Koncert zborov in orkestrov Glasbene šole MS

Murska Sobota, 31.05.2013 ob 12:00  

Včeraj zvečer je v Gledališču Park Murska Sobota potekal koncert zborov in orkestrov Glasbene šole Murska Sobota, na katerem so nastopili Otroški pevski zbor, Mladinski pevski zbor, Godalni orkester, Harmonikarski orkester, Pihalni orkester in Simfonični orkester.

Dvorano Gledališča Park so napolnili prijetni vokalni in instrumentalni zvoki. Učenci Glasbene šole Murska Sobota so v različnih zasedbah pokazali svoje sposobnosti. 

Pod mentorstvom Felicite Heric Taškov in ob spremljavi Yulije Kunove na klavirju je nastopil Otroški pevski zbor, in sicer se je predstavil s skladbami M. Kogoja "Lastovica", slovensko ljudsko skladbo "Pastirc pa pase" ter skladbo D. Bobića, "Viline sanje". Slednjo so zapeli ob spremljavi Minija Bencaka na klarinetu, Anje Štuhec na triangelu in Julije Furek na zvončkih.

Mladinski pevski zbor je nastopil pod mentorstvom Gabriele Bratina ob spremljavi Olge Kous za klavirjem. Nastopili so s skladbami D. Močnika "Življenje", s slovensko ljudsko "Ciganček", priredbo R. Gobca "Mlin" ter s priredbo J. Cook Tuckerja "Yonder come day".

Godalni orkester se je predstavil s tremi skladbami. Najprej so predstavili "Variacije v A-duru za violino in godalni orkester (P. Nikolić), s Tajo Časar na violini, pod menorstvom Mihaila Petrova. Sledila je skladba J. Bulla "Rondo in G", svoj nastop pa so zaključili s skladbo "Conquistador!" (D. B. Monday). Mentorica Pihalnega orkestra je Polona Žohar. 

Slednji je nastopil Harmonikarski orkester pod mentorstvom Danijela Matkovića. Predstavili so se s skladbo L. Boellmanna "Gothische suite", A. Holminova "Pesem" in B. Starca "Suita maske" 1. st. Klovn in Pierrot.

Kot predzadnji je nastopil Pihalni orkester, in sicer pod menorstvom Boštjana Lašiča. Nastopili so s skladbo "Appalachian morning" (L. Sheldon), nadaljevali s skladbo "Superheroes R us" (M. Story) ter se na koncu predstavili še s skladbo F. L. Buchtela "Alert". 

Koncert je zaključil s svojim nastopom Simfonični orkester pod mentorstvom Polone Žohar in Boštjana Lašiča. Tud oni so se predstavili s tremi sladbami, in sicer je bilo moč slišati: E. Elgara "Pomp and circumstance", J. Christensena "Rondo and Round" ter skladbo N. Rimsky Korsakova "Capriccio Espagnol".

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.