https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

V Gledališki in koncertni dvorani Lendava zaplesali folkloristi

Lendava, 03.06.2013 ob 8:30  

Včeraj je v Gledališki in koncertni dvorani Lendava potekalo regijsko srečanje odraslih folklornih skupin Pomurja in Maribora z okolico pod imenom »ŠADRI ŠADRA«. 


Srečanje je pripravil Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, območna izpostava Lendava in Folklorno društvo Prekmurje Lendava. Program je povezovala Jasna Bači, strokovni spremljevalki sta bili Neva Trampuš in Nina Volk.

Nastopili so: FS KD MIŠKO KRANJEC VELIKA POLANA, AKADEMSKA FOLKLORNA SKUPINA ŠTUDENT MARIBOR, FOLKLORNA SKUPINA KTD MOŠČANCI, KULTURNO FOLKLORNO DRUŠTVO VRISK APAČE, MLAJŠA FOLKLORNA SKUPINA KAJER KD KAJER BUČEČOVCI, FOLKLORNA SKUPINA KRNICA KUD JOŽE STUPNIK SVEČINA, FOLKLORNA SKUPINA JAKOB TVD JAKOB JAKOBSKI DOL, AKADEMSKA FOLKLORNA SKUPINA FRANCE MAROLT LJUBLJANA, FOLKLORNA SKUPINA KUD RAZKRIŽJE in FOLKLORNA SKUPINA LEŠČEČEK KD SLAVKO OSTERC VERŽEJ.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.06.2013 ob 8:56 jaz gost

      Več nastopajočih kak gledalcev.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.06.2013 ob 9:13 gost gost

      Nastopajoči so bili obenem gledalci...tako, da ni panike, dokler bodo nastopajoči, bodo tudi gledalci..))

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.06.2013 ob 9:37 gost opazovalec gost

      Pa niso takšne prireditve za gledalce, ki pridejo, ne pa za nastopajoče? Vedno je bilo tako, da so nastopajoči nastopali za gledalce, ne pa za sebe in tako tudi je. Nastopajoči niso sami sebi namen, ampak tistim, ki pridejo, da jih vidijo in poslušajo.Če pa so bili nastopajoči obenem tudi gledalci in tako polnili dvorano pa je prostora za nekaj panike!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.06.2013 ob 11:33 sončnica gost

      Ta prireditev včeraj je bilo regijsko srečanje odraslih folklornih skupin. Namen teh srečanj je, da se skupine predstavijo pred strokovno komisijo, prav tako pa tudi ostalim folklornikom in gledalcem. Jaz osebno sem z veseljem pogledala ostale folklorne skupine, njihov splet, postavitev, samo izvedbo plesov in petja...predvsem, da vidim svojo "konkurenco". Je pa bilo tudi kar nekaj zunanjih gledalcev, tak da nismo bili sami nastopajoči.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.