https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Zidarjevi zaslužki z murskosoboško Tovarno kovinske opreme prek pol milijona evrov

10.06.2013 ob 9:30  

Nekdanji dolgoletni prvi mož SCT Ivan Zidar naj bi bil v ozadju podjetja Dunes Limited iz Združenih arabskih emiratov, ki je lastnik murskosoboškega kovinarskega podjetja TKO.

Po pisanju Dnevnika, je »off-shore« podjetje Dunes Limited, ki naj bi bilo v lasti nekdanjega šefa propadlega SCT Ivana Zidarja v zadnjih dveh letih iz murskosoboške SCT Tovarne kovinske opreme (TKO) počrpalo prek pol milijona evrov.

V poročilu, ki ga je murskosoboška družba objavila pred dnevi, je navedeno, da bodo lastniku nakazali 340 tisoč evrov dobička (ta je lani sicer znašal 780 tisočakov, predlani pa dober milijon evrov) in dodatnih 28.350 evrov za 'plačilo stroškov'. K temu je potrebno dodati še 95 tisoč evrov, ki jih je Ivan Zidar prejel leta 2011 kot "predsednik poslovnega sveta TKO," še navaja Dnevnik, še 87.500 evrov pa je TKO nakazal Zidarjevemu svetovalnemu podjetju Gradinal.

Spomnimo, SCT Holding Ivana Zidarja je SCT Investicije, ki so imele v lasti SCT Tovarno kovinske opreme iz Murske Sobote, dubajskemu podjetju prodal sredi leta 2011. Vrednost transakcije naj bi bila 2,45 milijona evrov. Podjetje Dunes Limited je domovalo v poštnem nabiralniku, imelo pa 50 tisoč ameriških dolarjev ustanovnega kapitala.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.06.2013 ob 10:59 smrkci gost

      Ma vsi so lopovi od A do Ž v tej državi.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.06.2013 ob 13:24 Del R gost

      Kriva je pa zakonodaja ka to dovoli, oz. ustrezno ne ukrepa proti takšnim deliktom.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.06.2013 ob 13:38 bandi gost

      SCT neje propadnola samo zaradi zidara liki zaradi blesavih politikov na vsej nivojih dale od občin do države.Če bi te da je bil čas za sanacijo SCT firmo nazaj zagnali bi se zdaj v državi nebi dogajalo to ka se.SCT je mela znanje šker pa pridne lidi. Zdaj je znanje odišlo Vtujino šker so spokradnoli lidge pa preko Avstrije odijo za precik bokše plače nazaj v Slovenijo delat.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.06.2013 ob 7:20 gost gost

      ne razmin ka je problem, če si lastnik preveč dobička izplača. saj je itak njegova firma in lahko dela z njo kaj hoče!!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.06.2013 ob 10:15 aaa gost

      gost-gost.očitno marsikaj ne razmiš oz. si pohlepen!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.