https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

FOTO: Mladi karateisti v Murski Soboti predstavili svoje talente

26.6.2013  

Minulo soboto je v Partizanu v Murski Soboti potekalo klubsko tekmovanje v karateju Karate kluba Murska Sobota, kjer so se pomerile vse generacije od najmlajših do najstarejših.  Kljub zmagi ali porazu na koncu so si vsi spoštljivo segli v roke.

Glavni sodnik Mitja Klemenčič, ki je s pomočjo starejših članov mojstrov karateja moral opraviti težko nalogo, izbrati najboljše v posamičnih kategorijah, je na koncu dejal, da so fantje in punce letos veliko dosegli.

Kratek pregled:

TEKMOVANJE V KATAH

Rumeni pasovi malčki: 1. Domen Dšuban

Rumeni pasovi ml. dečki: 1. Domen Bencak

Rumeni pasovi malčice: 1. Alja Rajbar Pertoci

Zeleni pasovi malčki: 1. Žan Prelog

Zeleni pasovi ml. dečki: 1. Jernej Rogač

Zeleni pasovi ml. deklice: 1. Taja Hraščanec

Plavi pasovi ml. dečki: 1. Tulen Jug

Plavi pasovi st. dečki: 1. Erik Feher

Rjavi pasovi st. deklice: 1. Fiona Zečiri

Rjavi pasovi ml. dečki: 1. Niko Kocet

Rjavi pasovi st. dečki: 1. An Šiplič

Rjavi pasovi ml. dečki: 1. Jasmin Fras

Kate veterani: 1. Katarina Sluga


TEKMOVANJE V BORBAH

Zeleni pasovi malčki: 1. Nino Ratoša

Zeleni pasovi ml. dečki: 1. ernej Rogač

Zeleni pasovi st. dečki: 1. al Donoša

Zeleni pasovi ml. deklice: 1. Taja Hraščanec

Plavi pasovi ml. dečki: 1. Tino Šiftar Vučko

Plavi pasovi st dečki: 1. Mario Goubar

Rjavi pasovi st. deklice: 1. Fiona Zečiri

Rjavi pasovi ml. dečki: 1. Luka Šobak

Rjavi pasovi ml. dečki: 1. Nejc Nemec

Rjavi pasovi st. dečki: 1. Vid Veren Hochstetter

Rjavi pasovi st. dečki: 1. Erik Feher

Borbe veterani: 1. Jože Bernjak

Karate klub Murska Sobota deluje že od leta 1974. Predsednik kluba – Franc Marič – se trudi, da bi klub v generaciji računalniško usmerjenih otrok vseeno našel čas za staro borilno veščino karate.

Karate je znan po tem, da dobro vpliva na razvoj otrok na več področjih. Poleg povečane gibalne sposobnosti se otrok nauči discipline in socializiranosti. Otroci, nagnjeni k agresiji ali nervozi, se naučijo obvladovati jezo, pridobijo potrpljenje in spoštovanje kolegov. Trener Milan Zadravec s svojimi pomočniki – starejšimi člani mojstri – usmerja otroke v medsebojno podpiranje in zdravo medsebojno tekmovanje.

Skozi celo poletje bodo potekali poletni treningi v Partizanu, in sicer ob ponedeljkih, sredah in sobotah. Vse zainteresirane pa pozivajo na vpis v leto 2013/2014, ki je možen julija in avgusta ob sobotah med 9. in 15. uro.

Tekst: Anita Pertoci, Foto: Borut Bencak

Več fotografij v spodni galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.06.2013 ob 11:19 gizmo gost

      pohvalno! veliko mladih kaže na to da je Karate res priljubljen med mladimi. Karate je izredno koristen za razvoj mladine kar so ugotovili tudi v Franciji kjer je karate od lanskega leta postal obvezni šport v njihovih osnovnih šolah saj izredno dobro vpliva na motoriko, gibljivost, vzdržljivost in nenazadnje tudi na obnašanje.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.