https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Tolkalna skupina GŠ Beltinci zaigrala v Bruslju

27.06.2013 ob 8:30  

Na povabilo evropskega poslanca dr. Milana Zvera je tolkalna skupina Glasbene šole Beltinci prejšnji teden v Bruslju nastopila na dveh mednarodnih dogodkih.


V ponedeljek, 17. 6. 2013, so se najprej na pobudo makedonskega veleposlanika v Bruslju, mag. Andreja Lepavčova, v prostorih makedonskega predstavništva udeležili slovensko-makedonskega kulturnega večera. Po izjemno kvalitetno izvedenem programu mladih glasbenikov so le-ti kasneje na prireditvi dobili povabilo slovenskega stalnega predstavnika Republike Slovenije v Bruslju, dr. Rada Genoria, da nastopijo še naslednji dan na Sprejemu slovenskega veleposlaništva ob slovenskem državnem prazniku.

Seveda so se vabilu z veseljem odzvali in zaigrali pred več kot tristo povabljenimi gosti s celega sveta. Poleg nekaterih slovenskih evropskih poslancev in predstavnikov raznih slovenskih institucij v Bruslju so se sprejema udeležili številni veleposlaniki iz različnih držav.

Ob uspešnih nastopih Tolkalne skupine je ravnatelj GŠ Beltinci izrazil zadovoljstvo: »V veliko veselje nam je bilo sprejemati pohvale in čestitke za vrhunsko izveden program. Tako sem kot ravnatelj šole prejel vabilo, da pripravimo program in obiščemo Bruselj tudi prihodnje leto. Druženje s povabljenimi gosti je veliko prispevalo k promociji šole in tudi naše občine, navezali smo stike s predstavniki Republike Makedonije, saj nas je veleposlanik Genorio tudi lepo predstavil vsem prisotnim, številne pohvale za nastop pa so odlična potrditev, da smo na pravi poti.« 

Text in foto: Glasbena Šola Beltinci

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.06.2013 ob 10:57 sobočanec gost

      Čestitke mentorju in otrokom. Tako se dela.

      1 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.