https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Zmeda na študentski organizaciji

26.10.2010 ob 9:37  

Potem ko je Prekmurka Mihaela Kalamar umaknila kandidaturo za predsednico Študentske organizacije Slovenije (ŠOS), le-to še vedno vodi Katja Šoba. Naši viri - trenja v predsedstvu ŠOS onemogočajo normalno delo.

Naši viri zatrjujejo, da naj bi v predsedstvu ŠOS, ki je izvršilni organ, prišlo do nekaterih razkolov. Tako naj bi bilo oteženo sprejemanje nekaterih sklepov, med drugim tudi predlaganje novega predsedniškega kandidata oz. kandidatke.

Mihaela Kalamar se je odločila za umik kandidature

Manjkajo trije člani predsedstva

Primorska študentska organizacija (domnevno zaradi notranjih trenj) tako še vedno nima enega od svojih dveh predstavnikov v predsedstvu ŠOS, medtem ko se člana ljubljanske študentske organizacije po naših informacijah sej predsedstva zaradi nesoglasij s ŠOS ne udeležujeta.

O umiku kandidature Kalamarjeve nekateri niso vedeli nič

Na sejah ŠOS so tako prisotni zgolj štirje člani predsedstva in predsednica Katja Šoba. Kot smo še izvedeli, naj ŠOS nekaterih članov predsedstva ne bi obvestil o umiku kandidature Kalamarjeve. Krovna študentska organizacija je tako trenutno brez kandidata za naslednico Katje Šobe, ki tako kljub temu, da ni več študentka, še naprej vodi ŠOS, kar sicer Študentska ustava dovoljuje.

Katja Šoba, še vedno predsednica ŠOS

Kdaj bodo študentski predstavniki volili novega predsednika krovne študentske organizacije še ni znano. S ŠOS so nam sporočili le, da bodo člani predsedstva o nadaljnjih postopkih odločali na eni izmed prihodnjih sej.

Preberite tudi:

- Kalamarjeva pojasnjuje, zakaj ne bo predsednica ŠOS

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. cvetko
      02.11.2010 ob 20:51 cvetko

      Itak, da je zmeda.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.