https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Po podpisu pogodb začetek gradnje pomurskega vodovoda v ponedeljek

Črenšovci, 26.07.2013 ob 15:56  

Danes je v sejni sobi Občine Črenšovci potekal podpis pogodb o sofinanciranju operacije Oskrba s pitno vodo Pomurja – sistema A, ki se bo izvajal na območju občin Črenšovci, Dobrovnik, Kobilje, Lendava, Odranci, Turnišče in Velika Polana.

Operacijo delno financira Evropska unija iz Kohezijskega sklada, izvaja pa se v okviru Operativnega programa razvoja okoljske prometne infrastrukture za obdobje 2007 – 2013. Razvojna prioriteta je varstvo okolja, prednostna usmeritev pa oskrba s pitno vodo. 

Pred podpisom pogodb je župan Občine Črenšovci Anton Törnar povedal, da je to poseben in vesel trenutek, saj podpisujejo končne in zadnje akte pri realizaciji želja in idej, ki so se porodile pred dobrimi desetimi leti, in se vsem prisotnim zahvalil. Vodja projekta Branka Bensa iz EKO-Parka Lendava je v nadaljevanju na kratko predstavila vsebino projekta in podala nekaj ključnih podatkov iz projekta. Zgradilo se bo 150 km cevovodov sistema A, pet vodohramov, sedemnajt črpališč in devet regulacijskih jaškov. Skupna vrednost vseh del je 32 milijonov z davkom. Z izvajanjem projekta bi se začelo v ponedeljek v Občini Turnišče, zaključek projekta pa je predviden julija 2015.

Pogodbo sta podpisala minister za kmetijstvo in okolje mag. Dejan Židan in župan nosilne Občine Črenšovci Anton Törnar. Po podpisu pogodb je minister dodal, da je ta teden za Pomurje srečen teden in bo v zgodovini Prekmurja ostal zapisal še desetletja. Povedal je tudi nekaj podatkov o Pomurskem vodovodu: »Pomurski vodovod ni samo 550 km cevi cevovodov, osem vodnih virov oziroma 39 črpališč, je predvsem stabilna oskrba s kvalitetno pitno vodo za 118 tisoč ljudi, ki tukaj živijo. Pomurski vodovod pomeni tudi, da se bo 20.500 ljudi prvič v svojem življenju priključilo na kvalitetni javni vodovod, in Pomurski vodovod je hkrati tudi ena največjih investicij, ki so se v Pomurju kadarkoli izvajale.« 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.07.2013 ob 16:23 opčan gost

      Dragi moji zdaj bomo pa spet dražjo vodo pili in eni se bodo okoristili s tem projektom .

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.07.2013 ob 17:37 lokvanj gost

      ....na konci de pa ves vodovod za polovico drakši ka si raztalajo kak so si pejneze raztalali od avto ceste za to pa nega odstavnij pasov .Uni že najdejo kak do pejnez prijti ka so spraksejrani

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.07.2013 ob 23:43 gost gost

      glavno ka je HORVAT Joško poleg.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.07.2013 ob 9:29 kekeci gost

      pravijo , ka de voda 3x drakša za Lendavo ,kera nema z vodo nikših problemov, naj samo hvalijo svojoga poštenjaka, mogouče do tou političari subvencionirali

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.08.2013 ob 12:27 sas sas gost

      zanimivo,, res zanimivo,, če sprejmeš oz. podpišeš pogodbo ste proti,, na sistemu B niso hoteli podpisati, pa ste zopet proti,, kaj pa bi vi sploh radi,, znate povedati kako pozitivno stvar, podati pohvalo, ali ste tukaj gor sami negativci,, jaz se teh izogibam in jih nočem v svoji bližini, družim se samo s tistimi, ki razmišljajo pozitivno,, zakaj potem vi ne prevzamete te odgovornosti?,,stari pregovor še vedno velja,, daj mu moč in prevlado, pa boš videl, kakšen je človek

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.