https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

FOTO: Več kot 400 hokejistov na petem memorialu Saša Fajsa

Predanovci, 11.9.2013  

Pretekli konec tedna se je na 5. EuroHockey Youth Festivalu Sašo Fajs pomerilo 32 ekip iz 7 držav. Tekmovanje se je tradicionalno začelo v petek popoldne in se je nadaljevalo preko celotnega sobotnega dne ter zaključilo v nedeljo pozno popoldan z slovesno podelitvijo.

 

Letos je potekal že peti memorial Saša Fajsa, ki je zapisan v zgodovino hokeja na travi v Sloveniji kot največji mednarodni turnir v hokeju na travi v tem delu Evrope in je hkrati organiziran pod okriljem Evropske hokejske zveze. Na turnirju tokrat sodeluje 32 ekip iz Avstrije, Slovaške, Madžarske, Srbije, Hrvaške, Bolgarije in Slovenije.

Na športnem centru v Predanovcih je tako svoje znanje in veščine pokazalo okrog 400 mladih hokejistk in hokejistov. Prvi dan festivala so bili gledalci priča zanimivim tekmam, športnemu vzdušju, prav tako pa so videli nadpovprečno število zadetkov. Prijetno so presenetili dvanajstletniki Triglava, ki so nasprotnika iz Bolgarije povsem nadigrali ter v polno zadeli kar sedemkrat. Petkov večer pa je prinesel tudi prvo tekmo pri veteranih. Triglav je tako kot Akademik, ekipa iz Bolgarije, zadel enkrat kar je posledično pomenilo, da sta se ekipi razšli z neodločenim izidom. Veliko zanimivih tekem pa so lahko spremljali tudi v soboto, saj je letos prvič potekala tudi memorialna tekma med ekipama Classic XI ter Ultimate Selection. V preostalih selekcijah pa so zadnji dan lahko spremljali napete dvoboje, saj so le ti odločali o končnem mestu v skupini.

Rezultate prvega in drugega dne 5. EuroHockey Youth Festival Sašo Fajs si lahko ogledate v spodnji priponki. Končni rezultati zadnjega dne pa sledijo kmalu.

Več fotografij v spodnji galeriji...

Fotogalerija

Komentarji

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.