https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

V Občini Beltinci poleg izgradnje kanalizacije v teku še drugi projekti

Beltinci, 13.09.2013 ob 7:00  

V občini trenutno potekajo gradbena dela na več mestih. Poleg energetske sanacije objektov in izgradnje kolesarske steze se izvaja rekonstrukcija mostu, cest na različnih odsekih in izgradnja hodnikov za pešce.

 

Kanalizacija in čistilna naprava v obratovanju že letos

Največji in najpomembnejši projekt v občini je projekt izgradnje kanalizacije in čistilne naprave v sklopu skupnega projekta »Dolinska kanalizacija«. Vrednost projekta je slabih 14 milijonov evrov z DDV, delno pa se financira iz Evropskega kohezijskega sklada. V sklopu tega projekta se je izvedlo 36.000 metrov primarnih kanalizacijskih vodov, na celotnem sistemu se je vgradilo 21 črpališč. V naselju Melinci je zgrajena in opremljena nova čistila naprava kapacitete 15.000 PE, v Beltincih pa se je izvedla rekonstrukcija obstoječe kanalizacije mešanega sistema z zadrževalnim bazenom.

Energetska sanacija objektov za večjo energetsko varčnost stavb

Energetska sanacija poteka na objektih Osnovne šole Beltinci, Podružnični šoli Melinci in vrtcu Beltinci – enota Lipovci. Predvidena nepovratna sredstva, ki jih bo Občina Beltinci za izvedbo investicijskega projekta črpala iz Ministrstva za infrastrukturo in prostor znaša 420.000 evrov, občina bo za investicijo zagotovila 222 .000 evrov lastnih sredstev. Po razpisu so upravičeni stroški izvedbe fasade, izvedbe izolacije strehe in zamenjave dotrajanih oken na objektu OŠ Beltinci in enote vrtca, zamenjave vhodnih vrat na objektu POŠ Melinci ter zamenjave termostatskih ventilov. Z investicijo želi občina povečati energetsko varčnost stavb s sanacijo fasade ter izolacijo mansarde z izolacijo strehe.

Več obnovljenih cest v občini

V občini se izvajata tudi projekta Rekonstrukcija lokalne ceste Beltinci – Melinci v dolžini 2.995 metrov in Rekonstrukcija ceste Ižakovci – Melinci – Gornja Bistrica v dolžini 2.063 metrov ter izgradnja hodnikov za pešce in meteorne kanalizacije v naseljih Ižakovci in Melinci v dolžini 2,33 kilometrov. Operaciji delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvajata se  v okviru Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete Razvoj regij, prednostne usmeritve Razvoj obmejnih območij s Hrvaško ter Petega javnega razpisa za izbor operacij iz prednostne usmeritve »Razvoj obmejnih območij s Hrvaško« v okviru Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete »Razvoj regij«. Oba projekta bo sto odstotkov upravičenih stroškov sofinanciralo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, občina je dolžna z lastnimi sredstvi poravnati le DDV.



Vrednost del projekta Rekonstrukcija lokalne ceste Beltinci – Melinci, ki med drugim obsega tudi rekonstrukcijo obstoječega mostu čez potok Dobel, znaša po ponudbenem predračunu  986.000 evrov z DDV, vrednost del projekta Rekonstrukcija ceste Ižakovci – Melinci – Gornja Bistrica in izgradnja hodnikov za pešce v naseljih Ižakovci in Melinci pa je po ponudbenem predračunu 780.000 evrov z DDV. Za oba projekta je bil izvajalec uveden v delo 8. avgusta 2013, predvideni rok dokončanja del je 30. oktober 2013.

Med Beltinci in Ižakovci poteka tudi izgradnja kolesarske steze v dolžini 1270 metrov in rekonstrukcija mostu čez potok Dobel za obstoječo cesto in novozgrajeno kolesarsko stezo. Vrednost investicije je okrog 230.000 evrov z davkom,  dela pa bodo končana predvidoma do 15. oktobra letos. 

V teku še ostali projekti

V okviru projekta LAS se v občini izvaja tudi urejanje struge potoka Črnec. V sklopu Pomurskega vodovoda - sistema B pa se bodo v letošnjem letu začela dela na vodovodnem omrežju, ki je sofinancirano iz evropskega Kohezijskega sklada. Občina bo v letošnjem letu izvedla še nadaljnjo izvedbo trim steze ob potoku Dobel do Športnega parka, kjer se bo uredil tudi balinarski center, v skupni vrednosti 70.000 evrov. Operacijo bo sofinancirala Fundacija za šport. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.09.2013 ob 14:08 tine gost

      nobena energetska sanacija, še ne poteka na podružnični šoli melinci. da nebo prej zapadel sneg, tega se lahko bojimo

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.09.2013 ob 14:29 gost lali gost

      Šolo v Melinci bi mogli zapreti. Pitanje či se sploj splača sanirati za tistih par dece. Telko ka lejko beltinška šola službe tala, kak šče, za svoje. Kak dugo de še tou, dogo nej, gvušno. Se že zna.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.09.2013 ob 14:47 mekeš gost

      Kda de naš drek tekel po novi kanalizaciji še nikši baug ne vej!! Še nismo priključeni pa so že določene ceste razrezane in zakrpane ,kot če bi bile makadamske!! Imamo novi asfalt pa je že luknja pri luknji!Pomgrad kot izvajalec je zelo šalabajzersko obnovil ceste,glavno je da oni samo lepo kasirajo,kvaliteta dela je pa ničelna!!Ne vem kak lako nadzorni to dovoli? Glavno da vsi lepo zaslužijo!!

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.09.2013 ob 21:21 Četnik gost

      Naj malo nekdo preveri kako je narejena nova kanalizacija v občini Beltinci. Kanalizacija pušča, tesnosti ni, posedkov je ogromno. Občina ter nadzorni pa so lepo tiho. Prava referenca za Pomgrad!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.