https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

V Galexu še vedno iščejo strateškega partnerja, perindopril v proizvodnjo Madžarom

14.10.2013 ob 10:15  

V soboški farmacevtski družbi Galex še vedno iščejo strateškega partnerja. Potem ko je poleti propadla prodaja družbe beograjskemu Blue Rose Fundu, ki kupnine za 53,85 –odstotni delež družbe nikoli ni nakazal, po besedah direktorja Galexa Mirana Jablanovca trenutno nimajo konkretnih pogovorov s potencialnimi interesenti.


Kot je poleti izrazil prepričanje Ivan Zajc, direktor Pomurskih lekarn, ki so z 22,66 odstotka največji lastnik Galexa, Galex brez strateškega partnerja na trgu ne bo preživel, saj ima družba okoli devet milijonov evrov posojil in blokirane račune. Po besedah Jablanovca potekajo pogovori z bankami za reprogramiranje posojil, glede Blue Rose Funda pa izjavlja, da je zadeva v mirovanju, z lastnikom Dušanom Davidom Mladenom pa nimajo  več aktivnih stikov.  

Po izjavi Zajca v preteklosti je bila usodna za težave v družbi odločitev za vstop na trg z generičnimi zdravili, saj je Galex v razvoj zdravila za zdravljenje visokega krvnega tlaka perindopril vložil okoli pet milijonov evrov, kasneje pa zaradi težav v proizvodnji nemškega partnerja Weimer Pharma niso dobili novih zalog. Novi Galexov partner pri proizvodnji tega zdravila je madžarska družba Extractum Pharma, s sedežem v Budimpešti, katerega proizvodnja poteka 200 kilometrov od madžarske prestolnice v vasi Kunfeherto. Po besedah Jablanovca naj bi s proizvodnjo perindoprila začeli, ko bodo zbrali dovolj naročil, saj zdravila zaradi kratkega roka trajanja ne morejo izdelovati na zalogo, hkrati pa poudarja, da bo zdravilo vnovič na trgu do konca letošnjega leta.

Vir: Pomurje.si

    Komentarji

    1. gost
      14.10.2013 ob 19:07 JOKO gost

      Upajmo , da tudi za njih čimprej posije sonce sreče, sonce radosti !!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.