https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Med prejemniki HORUS 2013 tudi murskosoboška Saubermacher-Komunala

28.11.2013 ob 8:22  

Slovensko društvo za odnose z javnostmi, pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja in v partnerskem sodelovanju s številnimi strokovno – interesnimi organizacijami, sta danes, 27. novembra 2013, v Kazinski dvorani SNG Maribor, razglasila prejemnike Slovenske nagrade za družbeno odgovornost HORUS 2013. V kategoriji  mikro – majhna podjetja je nagrado HORUS 2013 prejelo podjetje: Saubermacher – Komunala Murska Sobota d.o.o.


Med finaliste nagrade HORUS 2013 so se uvrstila vsa podjetja, ki so dosegla vsaj 51% vseh možnih točk v prvem krogu ocenjevanja.V kategoriji majhnih podjetij so se v finale uvrstili: Svetloba, podjetje za projektiranje in izdelavo industrijskih svetil d.o.o. in Saubermacher – Komunala Murska Sobota d.o.o., v kategoriji srednje velikih podjetij: Hewlett – Packard d.o.o. in Mariborski vodovod, javno podjetje d.d., v kategoriji velikih podjetij pa: Zavarovalnica Triglav d.d. in UniCredit Banka Slovenija d.d.. V kategoriji zavodi so se za nagrado potegovali: EIC Univerzum Minerva Maribor, Zavod Karo in VOZIM, Zavod za inovativno izobraževanje o varni vožnji.

Za splošno posebno priznanje posamezniku, ki deluje v kontekstu družbene odgovornosti so kandidirali mag. Franc Hočevar in Pedro Opeka, za posebno priznanje novinarju pa Dunja Turk (Finance) in Edita Cetinski Malnar (RTV Slovenija). Za posebno priznanje - Podjetnik s slovenskimi koreninami, ki deluje v zamejstvu oz. po svetu je bila finalistka mag. Marina Einspieler – Siegert (Slovenska gospodarska zveza, Avstrija).

Slovenska nagrada za družbeno odgovornost HORUS letos praznuje peto obletnico in je del nacionalne strategije osveščanja za več družbene odgovornosti, ki jo na ta način izvajajo številna strokovno-interesna združenja v sodelovanju z Inštitutom za razvoj družbene odgovornosti - IRDO in PRSS - Slovenskim društvom za odnose z javnostmi.

Ob tem je v uvodniku k Zborniku finalistov Horus 2013, ki je brezplačno dostopen na spletnem mestu www.horus.si, zapisal častni pokrovitelj nagrade HORUS Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije: »Nagrada Horus raste in se širi, kar kaže, da je vaše poslanstvo dobro sprejeto in dobro razumljeno. Ne le prejemniki te nagrade, temveč vsi, ki jo ustvarjate, nam s svojim zgledom predstavljate, kako se da krizi in stiskam navkljub delovati pošteno, odgovorno, uspešno in naravi ter ljudem prijazno. Zato se vam, budilcem zavesti o družbeni odgovornosti, ki je danes, v teh težkih časih, še bolj pomembna, zahvaljujem in čestitam za vaše delo.«


Vir: piar.si

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.