https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Država Pomurju namenja 1,2 milijona evrov za socialno podjetništvo

29.11.2013 ob 11:00  

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) bo v današnjem Uradnem listu Republike Slovenije objavilo Javni razpis za spodbujanje projektov socialnega podjetništva v Pomurski regiji. 


Ministrstvo bo sofinanciralo večletne projekte, ki bodo izkazovali trajno opravljanje dejavnosti socialnega podjetništva ali trajno zaposlovanje oseb iz ranljivih ciljnih skupin. V okviru projektov bodo morali upravičenci razvijati tržne dejavnosti (proizvodnja, prodaja proizvodov ali storitev), ustvarjati delovna mesta, prav tako pa bodo morali prispevati k socialni integraciji in poklicni reintegraciji ranljivih skupin na trgu dela ter krepiti inovativno sposobnost družbe za reševanje socialnih gospodarskih, okoljskih in drugih problemov.

600.000 € letos in 600.000 € leta 2014

Okvirna razpoložljiva višina razpisanih nepovratnih sredstev, ki se razpisujejo za dvoletno obdobje, znaša 1.200.000 evrov (600.000 evrov v letu 2013 in 600.000 evrov v letu 2014). Ministrstvo bo posamezni projekt sofinanciralo do največ 200.000 evrov, upoštevajoč omejitev po pravilu »de minimis«.

Za sredstva bodo lahko kandidirala podjetja, ki so registrirana kot socialna podjetja po Zakonu o socialnem podjetništvu in bodo izpolnjevala naslednje pogoje:

-so na dan prijave registrirana za opravljanje dejavnosti v Republiki Sloveniji in imajo registriran sedež ali podružnico na območju izvajanja Zakona o razvojni podpori Pomurski regiji v obdobju 2010-2015, 
-niso podjetja v težavah, ne prejemajo in niso v postopku pridobivanja državne pomoči, 
-imajo poravnane vse zapadle davke in druge obvezne dajatve do Republike Slovenije, 
-niso v stečajnem postopku, postopku prenehanja, postopku prisilne poravnave ali postopku likvidacije in na dan 31. 12. v preteklem koledarskem letu (glede na dan oddaje vloge) niso bila v stanju insolventnosti, 
-da glede subjekta ni podana prepoved poslovanja v obsegu, kot izhaja iz 35. člena Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije, 
-da lastniki podjetja niso vpleteni v postopke, ki jih navaja Zakon o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma, 
-da projekti niso za isti namen, ki vsebuje elemente državnih pomoči, že sofinancirani iz javnih virov oz. niso v postopku pridobivanja javnih finančnih virov.

Rok za oddajo prijav bo do 10. 1. 2014 do 12. ure, prijavitelji pa bodo lahko na javni razpis predloži le eno vlogo za sofinanciranje. Več informacij o javnem razpisu bo po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije na voljo na spletni strani www.mgrt.gov.si, v rubriki Kako do sredstev – Javni razpisi.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.11.2013 ob 12:23 Del R gost

      Me zanima, kakšen de pa tu pa postopek izbire teh "perspektivnih" podjetij. Že sam sklad ni neki "ravnodušen".

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.11.2013 ob 17:03 gost gost

      Človek dragi to je vse od MURE je že znano .

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.