https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Markoja in Žalik druga najboljša strelca sezone

13.12.2013  

Strelska zveza Slovenije je v Laškem že 33. razglasila najboljše strelce za leto 2013 in obenem podelila še priznanja za športne dosežke in priznanja za organizacijsko delo v SZS.


Laskavo lovoriko in 31. naslov najboljšega strelca v državi si je priboril zlati slovenski olimpijec Rajmond Debevec. Na odlično drugo mesto se je uvrstil domačin Robi Markoja član strelskega društva Štefan Kovač Turnišče, ki je obenem prejel še srebrno plaketo SZS za športne dosežke v letošnji sezoni.

Uvrstitve najboljših strelcev v letu 2013 so bile:

1. Rajmond Debevec, Olimpija Ljubljana

2. Robi Markoja, SD Štefan Kovač Turnišče

3. Željko Moičević, SD Grosuplje

4. Boštjan Maček, SD TRAP Štefan Kovač Murska Sobota

Laskavo lovoriko najboljše strelke si je drugič zapored priborila olimpijka Živa Dvoršak, ki je po štirih zaporednih naslovih najboljše mladinke, še vedno suvereno najboljša tudi v najmočnejši konkurenci, med članicami.

Med mladinci se je nazaj na vrh najboljših strelcev zavihtel Jan Šumak, strelec s puško iz SD Kovinar Ormož, leta 2007 že najboljši strelec leta med pionirji. Uvrstitve najboljših strelcev v mladinski kategoriji v letu 2013 so bile:

1. Jan Šumak, SD Kovinar Ormož

2. Tadej Žalik, SD Štefan Kovač Turnišče

V mladinski kategoriji je naziv najboljše strelke pripadel Anuši Kovačič iz Sevnice, ki nastopa z zračno pištolo. Lovoriko najboljšega strelskega društva je po letu 2010 znova prejelo SD Grosuplje. Na odlično tretje mesto pa se je uvrstilo SD Štefan Kovač Turnišče. Srebrno plaketo SZS za športne dosežke je prejel Robi Markoja osvojeno 6. mesto z VK standardno puško na EP Osijek 2013. Bronasto plaketo SZS za športne dosežke je prejel Tadej Žalik za FDR mladincev z zračno puško z 202,2 krogoma.

Srebrno plaketo za organizacijsko delo v SZS sta prejela:

Franc Ščančar, Športno strelsko društvo Murska Sobota, za dolgoletno strokovno delo v strelstvu;

Stanislav Zver, Strelsko društvo Varstroj Lendava, za dolgoletno strokovno delo v strelstvu

Tekst: Bojan Sobočan, foto: I. M.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.