https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Lendavčan Šimonka zapustil vrh Slovenske industrije jekla

18.01.2014 ob 13:15  

Predsednik uprave Slovenske industrije jekla, Tibor Šimonka, je na včerajšnjem srečanju nadzornega sveta podal odstopno izjavo. Prav tako je odstopil tudi član uprave Viacheslav Korchagin.


V sporočilu za javnost so iz Slovenske industrije jekla (SIJ) sporočili, da uprava odstopa zaradi različnih stališč z večinskim lastnikom o smeri razvoja celotne skupine SIJ kot tudi njenih jedrnih družb. Tudi Šimonka je pojasnil, da SIJ-a ne zapušča zaradi slabih poslovnih razultatov, ampak zaradi notranjih nesoglasij. Na čelo SIJ-a odslej stopa Anton Chernykh, član uprave pa bo tudi Igor Malevanov.

Šimonka je Slovensko industrijo jekla vodil kar 12 let. Rojen Lendavčan je leta 1976 diplomiral iz ekonomije, karierno pot pa leto kasneje pričel v Iskri, kjer je med leti 1980-88 zasedal različne vodstvene položaje, poročajo Finance.si. Za tem je do leta 1993 vodil podjetje IMV Adria Caravan v Belgiji, nato je bil do leta 1996 finančni direktor v Iskri Ponti, do leta 1999 pa direktor podjetja Fintim in krizni manadger skupine Iskra. Njegova karierna pot v SIJ-u se je  pričela leta 1999 s položajem finančnega direktorja, od leta 2002 pa je opravljal funkcijo predsednika uprave.

Foto: www.finance.si

Njegovo dosedanjo funkcijo bo odslej opravljal Rus Anton Chernykh, ki je bil doslej direktor hčerinske družbe SIJ, Obdelava jekla.

    Komentarji

    1. gost
      18.01.2014 ob 20:41 kodila gost

      Bil je odličen igralec namiznega tenisa, samo ka ga dosta Lendavčanov ne pozna.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.